Vägen till lyckan

Add Comment Register

vecka 6

Tappat bort räkningen på vilken ruvardag jag är på . kan det vara ruvardag 16-17?

I onsdag ringde jag glatt in till Ivf kliniken och meddelade vårat stora starka plus vi fick . Kändes så otroligt bra!! Dom grattade oss och beställde ett tidigt ultraljud v 22 om tre veckor alltså. Sen efter ultraljudet så ska jag skriva in mig hos barnmorskan. Lite surt dock att syskon försök räknas som privat och vi får då så snällt betala för alla läkarbesök Ivf kliniken beordrar oss om . Nu vill ju jag gärna se att allt ser bra ut då jag är mer nojjig och orolig för missfall än förra gången. Då vill man bara se och veta att det lever där inne!

Nu dom senaste dagarna så har man kunnat räkna våran sömn med minuter inte timmar. Stackars Eddie åkte på en rejäl febertopp , yrade , hes ,rosslig , ont i halsen och hostig. Vi har varit in med honom två gånger till hälsocentralen för att kolla upp hans andning och få hjälp.

Lika jobbigt varje gång han får feber då han är benägen till att få hemska feberkramper då febern stiger så fort på honom. Då han var 10-11 mån åkte vi ambulans in till sjukhuset pga att han var medvetslös av feberkramp. Så jäkla hemskt ! Jag trodde han dog i min sambos famn. Fy faan!!

Så doktorn ordinerade alvedon , ipren att varva varje 1,5 timme och försöka få i honom hostmedicin som ska vidga luftrören. Tänk att det ska vara så svårt att få sin lilla skrutt att svälja något! Har nu äntligen fått honom att svälja hostmedicinen då jag har blandat den i vällingen men har han ju bara spottat ut det som en liten fontän .

Febern är under kontroll nu och nu tampas vi bara med slemhostningar och rosslig hals som gör att han inte vill varken äta eller sova liggandes. Han vill sova upprätt och helst uppe på någon av oss. Min sambo är som en kamin då man är nära honom så dom två är ingen bra kombo. Varm pappa och feberbenägen son som behöver kyla.

 

Mina gravid symtom kommer och går hela tiden. Ena dagen molar det lite lätt sen känner jag ingenting. Så det har ju slutat mola som det gjorde in början. Tröttheten har väl gått in nån typ av överlevnads period då jag måste kunna fungera som mamma då Eddie är sjuk, men annars känner jag av den där tyngden i huvudet på dagarna men inte lika starkt som för bara några dagar sen. Illamåendet sitter i och får mig att faktiskt vilja sätta mig ner. Och brösten kan ömma och hugga till lite ibland men det minns jag att jag inte kände av så mycket av förra gången heller.

Var tvungen att gå tillbaka och läsa hur jag kände vecka 5+1 (6 ) förra gången. Och det verkar ju som att min kropp inte skickar ut så starka symtom vid vecka 6 då jag kände samma oro och mindre symtom. Så jag får bara hoppas att allt är bra och att nummer två klarar sig .

Ivf kliniken gav oss enligt deras uträknande att nummer två är beräknad till den 8 jan 2015.

JIppi!!

 

Nu är det matlagning som gäller. Nämnde jag att jag är ständigt hungrig?!

Puss

3 reaktioner på ”vecka 6

 1. Hejsan svejsan där, kom in på din härliga blogg
  av någon oförutsedd händelse och tittat kring lite.
  Texterna ni kommer på håller en väldigt bra standard och du verkar också gjort en hel
  del research.
  Vi letar efter författare som skriver om liknande saker
  som du kan göra. Jag har ett författarteam på tre personer
  vilka skriver texter mot många olika bloggar.

  Skulle hemskt gärna komma i bekantskap med dej, men finner ej dina uppgifter
  på bloggen.

  Trevliga hälsningar.

 2. Hej,
  skickade just förfrågan till din instagram om att få följa dig, men där är jag inte anonym :-)
  Blev så nyfiken på att höra hur det gått med din graviditet och hoppas verkligen allt gått bra även om du inte fortsatt att skriva här!
  Kram!

 3. Så hiiiimla kul att du skriver igen!!! Blir också sugen på en till bebbe 😉 särskilt nu när tre ivf:are som jag följer/känner väntar nr 2! Hoppas du blir sugen på att skriva fler inlägg, annars ses vi på instagram :)

  Puss o kram!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra + = 11