Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
04
november

Välkommen till Världen!!

Skrivet av den 04/11/14 - 21:26

Så var hon född, min älskade lilla India. I torsdags natt kl 02.30 efter 2 dagars värkar som blivit mer och mer intensiva och fruktansvärt plågsama gick vi bort till sjukhuset (plågsama 5 minuter..) Jag va bara öppen 1,5 cm men barnmorskan sa att med värkarna så borde det inte dröja många timmar tills förlossningen. Vi fick vårat rum (och vilket vackert stooort rum med vardagsrum, som ett lyxhotell ju!) smärtstillande i armen och kl 5.30 ryggmärgs bedövning .
Welcome to the #world India #newborn #bb

Kl 12.30 körde de ner mej till förlossningsrum och efter slitsamma 30 minuter va hon ute! Hade ingen värk känsla över huvudtaget pga all smärtlindrande…(normalt?)
De använde en sugpropp för hon fastna med huvudet , de tog henne åt sidan för att tvätta av och jag ropade ”men vad är det för sort??!! Min pojkvän roppar då det är en pojk! …nej vänta… En TJEJ!!!
#birthday #bb #nyfödd #nyfiken #baby
Min lilla spanjorska, född 30/10/2014 i Palma de Mallorca.

Ovärklig underbar känsla <3

Publicerad i Okategoriserade | 1 kommentar


29
oktober

Sjuka värkar!

Skrivet av den 29/10/14 - 20:34

Har värkar som gör in i helvette ont! Började i går kväll med att den konstanta mensvärk jag kännt fick ”pikar” ja värkar. Var 10 minut får jag en sjukt ond värk på ca 1,5 minut. Kl 05 i morse blödde det mer (ja det har kommit lite blodiga flytningar sedan slemproppen släppte i går morse) så ja väckte min kille och vi gick till sjukhuset (ringde först för å rådfråga, fick till svar av en mycket nonchalant sköterska: tror du att du behöver komma in så e det väll bara å komma hit eller!? ) tur det ligger några minuter ner på vår gata! Väl där satte de mätare på magen som läste av hjärtrytm och värkar under 30 min, barnmorskan undersökte mej oxo och sa att jag va bara 1cm öppen (ännu??) men att cervix va nästintill utplånad. Värkarna var oregelbundna, så de sa att jag kunde ligga kvar eller komma tillbaka när det är 1 värk va 5te minut. Frågade om de kunde ge mej nått för smärtan. Men de kunde de inte-inte fören det är mer redo.

Vecka 39+3 nu.

Sovit lite på eftermiddagen, men nu börjar det göra riktigt ont igen
Dax snart??

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


29
oktober

Latenfas & Slempropp

Skrivet av den 29/10/14 - 1:11

@j! Dragits med konstant ”mensvärk” sedan i förrgår, gör ganska ont hela tiden och då och då gör det riktigt ont. Min slempropp gick i går morse, blodigt slem – och på kvällen kom det som en klump. Hade tid till barnmorskan kl 2 så det va ju bra tajming! Hon konstaterade att jag är 1cm öppen och att det kan ta allt från en dag till en vecka nu, åååå så spännande! Hon gjorde även ett litet ultraljud som vanligt och det såg bra ut där inne sa hon, såg ansiktet i profil -liten söt näsa hehe

Värkar så som folk beskriver har jag inte haft alls, men enligt bm är den mensvärk jag känt då och då värkar (fassten de varit konstant ihållande under 1-3 timmar) .. det går ju inte att klocka, kanske som en gigantisk värk då eller?!

kanske jag får min Halloween baby ändå! :)

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


28
oktober

”mensvärk” & hugg

Skrivet av den 28/10/14 - 2:22

Vecka 39 & Aj vad du bråkar med mej! Hela kvällen/natten igår och idag har det huggt till i magens lägsta del, å det kommer sådär plutsligt så man hoppas till oxo. Ca 10-20gr i halvtimman. Hade det såhär runt vecka 33-36 och nu började det igår igen (presis gått in i vecka 39) bäbis har varit fixerad sedan vecka 28 tror jag (vi har ju rest över sommaren så jag har ingen exakt koll på när den fixerade sej men på ultraljudet vecka 32 va ”hen” nere) Mensvärk har jag oxå känt några gånger mitt i natten senaste veckan, hållt i sej minst 1 timma. Kanske är du påväg ut snart yeeeeay!!

#gravidmage. #vecka39 #week39

Någon mer som inte kan sova? Senaste veckorna blir jag pigg när jag går och lägger mej som vanligt vid 01, och ligger då vaken till runt 03-04, 6 kisse pauser senare går jag upp kl 12.30….
Nej jag är inte gnällig! -Vill bara att tomten kan komma nu så jag får öppna mitt paket!! :)

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


27
oktober

Fontän bad & Mynta té

Skrivet av den 27/10/14 - 14:36

Badade Linda i park fontänen vid Santa Catalina området Hehe det gilla hon den lille skiten! Brukar inte vara därborta så mycket, fullt av skvallriga Svenskar som gruperat upp sej där haha! Men det finns en liten butik som säljer svenska mat produkter där handlar jag ibland. Beställde en mynta té (så jäkla gott å frächt!) på Hostal Cubas uteservering. Underbart väder så det blev en lång promenad efter det!
#té #hierbabuena #relaxing #mynta

Mötte en bekant som utbrast ”herregud du e ju jätte gravid -borde du inte ligga hemma och äta glass!?!” mmm tack för den, men det e nog så vissa blir smäll feta när de väntar barn, viktigt att tvinga sej ut och promenera -så jäkla skönt när man väl sätter igång!
#gravid #embarazo #saludo

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


26
oktober

28¤C +mag EkG

Skrivet av den 26/10/14 - 0:47

Det är fortfarande varmt här i Palma, 28+ idag (!)

I går va vi och gjorde ekg (eller vad det nu heter) på magen! Skulle trycka på en knapp varje gång ”hen” rörde sej, och det va mååånga gånger under de 25 minuterna vi satt där! Hört att rörelser avtar sista veckorna -men här är det full rulle! En liten fotbolls spelare kanske?

#ekg #ultraljud #vecka 39 #week 39 #pregnantbump

A photo posted by @mallorcaswede on

Vecka 39 i morgon så idag är det bara +-8 dagar kvar – 8 DAGAR!!!!!! Som att sitta å vänta på tomten och man vet inte riktigt när han ska komma!
Köpte tunna mjukis byxor och trosor (äger ju inga haha, är en fri själ!) som ska med till BB när det är dax.

Så nu får du gärna kika ut lilla du :)

Publicerad i Okategoriserade | 16 kommentarer


19
oktober

Nattmänniska

Skrivet av den 19/10/14 - 0:05

Hej alla nattmänniskor! Snart vecka 38! Min sömn har blivit helt knäpp, frustrerande! Men men.. kan ju passa på att skriva lite här!
Vi gick till stranden i dag för det va perfekt badväder, lite varmare än senaste veckorna men inte kokande hett ~28gr vindstilla i princip. Det tar oss 15 minuter att gå ner till stranden i Palma. Det är inte den fräschaste stranden på ön direkt -men den funkar! Innan den långa stranden finns en liten sand vik vid en Beach club, perfekt för man hör go chill out musik!
Haha det e så kul när man märker att nån kille spanar in en, så vänder man sej helt om och -BAM! Mage!!! Då vet de inte vart de ska titta längre!

En äldre hippie man med långt vitt skägg och tobaks pipa kom fram till mej och sa:
Vad du än bär på därinne -pojke el flicka, så kommer den bli underbar-för livet är underbart!
Vackert sagt!

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


18
oktober

EldHimmel+Bebismage

Skrivet av den 18/10/14 - 0:19


Ett eld hav till himmel över Palmas takåsar igår kväll, mysigt och vackert
Cielo de Fuego

Tagit kort på ”lilla”magen oj så stor den är nu, tur har jag att bara magen växt och inte mycket annat, därför tror såååå många att det ligger en pojk där inne, men bara du där inne vet vem du är 😉 ska bli så spännande att se vem du är!! Har sagt till vänner och familj att gissa på kön, datum och klockslag -ska skriva upp det i en babybok jag fått (ja en sån bok där man skriver om barnets födelse och händelser fram över.

Pregnant week 37
Vecka 37

Publicerad i Okategoriserade | 2 kommentarer


16
oktober

Nattugglan

Skrivet av den 16/10/14 - 1:15

Ligger och lyssnar på surret från fläkten.. En och annan människa passerar förbi nere på gatan, vad gör de ute en onsdag natt? Genom myggnätet strimar det in ett orange sken från de gamla gatulamporna, kusligt men samtidigt ganska mysigt. Hunden ligger tryggt under mitt täcke, pojkvännen på säkert snark avstånd på ovanvåningen.

Jag undrar när du, mitt lilla mirakel vill titta ut? Än är det 18 (…and counting) dagar kvar till din beräknade entré…men vem vet- kanske kommer du på halloween som spådomen sagt

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


15
oktober

Sova, tack!

Skrivet av den 15/10/14 - 1:40

1,2,3,120… Hur många får ska man behöva räkna? Har inte sovit ”riktigt” (bortsätt från kisse pauser) på 4 dar. Somnar vid 03-04.. För 3 nätter sedan sov jag inte alls. Gravid hormoner? Är i vecka 37 nu så det kanske inte är så konstigt att kroppen beter sej som den vill.

…försöka sova nu, men först en kisse paus.
¤¤Buenas Noches¤¤
räkna får

Publicerad i Okategoriserade | 2 kommentarer