Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Give me a break!!

2012-06-19 @ 20:09

Idag har varit en sån dag. En sån där riktig jobbig dag då precis allt bara känns jobbigt.

En känsla av att springa runt i ett hamsterhjul. Det är samma rutiner var eviga dag. Man blir väckt görtidigt av en liten, morgonpigg och nybajsad krabat som vill ha ren blöja och frukost. Lek 1 timme sen dags för morgonvila då man tänker att nu, nu ska jag fan passa på att vila jag med.

2 minuter efter att man somnat in vaknar den andra ungen och vill ha frukost. Det ärvara till att pallra sig upp ur sängen igen.

Sen fortsätter det, 2 barn vakna. Den ena gnäller av tänder eller liknande och den andra gnäller nonstop då hon i 3 veckors tid fått precis allt hon velat ha. Inte ett eget finger har bustjejen lyft och nu ska alla våra rutiner läras in på nytt vilket ger x antal utbrott från denna bortskämda primadonna. Denna härliga trotsålder….. Jag har dessutom tränat min unge till att använda tungans makt istället för att bråka och slåss. Här hemma pratar vi om hur vi mår, tycker och tänker.

Jag veeet att
jag får skylla mig själv som jämt kämpat för att lära henne föra sin egen talan. A och O i min uppfostran är nämligen att lyssna på sitt barn. Barn ska inte tryckas ner för att dom är just barn. Barn har också tankar och känslor och ibland mycket klokare saker att säga än många vuxna.

Men med denna uppfostran har jag fått en 5 åring som pratar som en blivande försvarsadvokat. Jävelen vad hon är bra på att argumentera om precis allt!! Allt ska sättas i ord om hur orättvist det är, varför ska hon behöva plocka upp efter sig själv i sitt rum då det faktiskt är 2 (jag och pappan i huset) som plockar upp tillsammans i hemmet. Det är ju sååå orättvist att jag alltid får hjälp när hon aldrig får det. Och så fortsätter det, argument efter argument med min trotsiga minitonåring.

Hujjedamig……. Det där jag skrev innan om att vilja ha ännu en liten i familjen, glöm det!!2 kommentarer på inlägget “Give me a break!!”

  • Sara

    Vill du fortfarande börja med familjemedlem nr 5 just nu 😉

    2012-06-19 kl 21:56
  • mamarama

    Neeeej!! No more babies!! Fråga mig igen imorgon 😉

    2012-06-20 kl 5:41

Kommentera


+ 5 = nio