Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register

Ortona

Vi är i Ortona (Abruzzo) och hälsar på Marcos släktingar.

Igår åt vi middag på Marcos kusins restaurang. De här är en av förrätterna….

Behöver jag ens säga att de var huuur gott som helst!!??

Idag har vi varit på stranden och lekt och de var skönt att vara ute i friska luften men fy vad de blåste…

Glada ungar 😊

Nu är vi ”hemma” och vilar så vi ska orka med kvällen. Vi ska träffas klockan åtta på restaurangen så de kommer nog bli en väldigt sen kväll för barnen.

Mattias första utflykt med dagis

Idag är en stor dag för Mattias! Idag åker nämligen hans grupp på dagis på teater! De är första gången som dom lämnar dagis och åker på utflykt och han var så uppspelt imorse över denna bussresa. Faktiskt mer över bussresan än själva teatern 😂

När barnen går ut får dom alltid gå på rad och hålla i ett rep så att ingen irrar iväg på egen hand…

Smart va!?!

Kan ju inte vara lätt att vara fyra fröknar på typ 12 två och tre-åringar! Ibland har man ju problem att hålla reda på två fast man är två föräldrar!!!

Framme på teatern..

Ska bli spännande att höra vad Mattias kommer berätta ikväll, kommer de bara vara själva bussresan han kommer minnas eller även något från teatern?! 😁

Friends

Snart slut på denna helg!

I fredags fick jag äntligen till en tjejkväll med mina tjejkompisar! Vi hade inte setts sen före jul eftersom alla varit på vift och firat… en i Budapest, en i Guatemala, en i Rom och jag i Sverige!

Kompisar är verkligen helt ovärderliga ❤️Speciellt när man har familjen långt borta.

I lördags var vi ute med barnen och njöt av vintersolen följt av lunch på en Trattoria här i närheten där vi bor. Mysigt men otåliga barn som inte alls vill sitta still på restaurang…. vi som trodde dom sprungit av sej i parken?! 😳

Idag har jag suttit med Myriam och de sista sidorna läxa som hon inte hann igår. De är så svårt!!! Jag förstår inte hur mycket de förväntar sej av barnen i andra klass!! Idag skulle hon hitta logiken i en lång lista av nummer…. knappt så jag själv kunde svaret….

Nu har barnen precis somnat, Marco jobbar och jag se en serie. Perfekt avslut på en skön helg 😁