Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 33àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register
Annons

Vab i Italien? Näe de blir semester isåfall.

Här fortsätter sjukstugan och båda barnen behövde vara hemma från dagis och förskola idag.

Marco brukar nästan alltid kunna byta skift och ordna så att han är hemma med barnen när det händer eller så brukar farfar hoppa in men idag kunde varken Marco eller farfar så jag fick ta en halvdags semester från jobbet för vård av barn.

De finns nämligen ingenting som heter vab i Italien. Behöver man vara hemma med barn så får man ta semester eller som de flesta gör, sjukanmäla sej själv. Fast då går de ju inte att göra som Marco och jag gjorde idag, halva dagen var för då blir de lite genomskinligt att man inte är sjuk…


De har inte varit några sura miner här hemma trots feber och hosta och Mattias var så glad och man kunde se hur fin han kände sej när han fick prova en av Myriams gamla klänningar :)

Vad gör man inte för att fördriva tiden när man är hemma med sjuklingar?!

Annons

Vaccinering 

Mattias vaccinerade sej i fredags mot meningite (En typ av hjärnhinneinflammation), röda hund och parotite. De är inte obligatoriska vaccin här hos oss men starkt rekommenderade.

Jag har alltid varit skeptisk mot vaccin men samtidigt vågar jag inte låta bli…


Ett stick i vardera lår, som tur är var Marco iväg med honom för jag skulle troligtvis tyckt att de var jobbigare än Mattias själv som var glad bara ett par minuter efter :)

Vaccinerar man mot hjärnhinneinflammation i Sverige?

Annons

Vår? Primavera?

Vi har haft ännu en varm och solig dag idag.

Myriam är tyvärr fortfarande sjuk så hon fick stanna hemma men jag och Mattias har varit i parken nästan hela dagen.

Är inte detta ett vårtecken så säg?!


Vi skulle ha träffat en italosvedese familj egentligen för en picknick men de är tredje gången nån är sjuk när vi ska ses! Så typiskt! 

Våran familj har aldrig varit så hårt drabbad som i år och jag har en känsla av att de inte är över än…

Har förresten fått lagt undan massor med kläder i helgen när jag plötsligt upptäckt att Mattis numera behöver strl 86! Mamma mia vad han växer!

Annons

En sån där dag

Vi var på middag hos några vänner igår när Myriam plötsligt fick feber 😩

Hon skakade och frös och vi fick åka hem så hon fick lägga sej och sova. Sen sov hon hela natten och vaknade feberfri! För att sen få feber igen idag efter lunch….vi som hade hunnit hoppas att de inte var nåt!

Så de var bara Mattias och jag som gick iväg till lekparken efter lunch och de var hur härligt väder som helst!


Nu vill jag bara att Vabruari ska vara slut nångång! Basta!

Mer inspirerande läsning: