Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register
Annons

Uppträdande på skolan

Den här tiden på året är de alltid mycket med olika avslutningar på skolan, aktiviteter och så vidare.

När Myriam var liten missade jag de mesta på grund av att jag inte kunde vara ledig från mitt jobb men nån gång förra året (eller när de nu var) bestämde jag mej för att jag inte vill missa sånt längre. Jag vill prioritera barnen och familjen och lägga jobbet åt sidan när de behövs. De är kanske inte världens bästa idé för karriären men barnen är bara små en gång…

Så förra veckan gick jag tidigt från jobbet både onsdag och fredag av just den anledningen 😁

Myriams klass hade satt upp en teater och dom var såå duktiga. Barnen kunde alla sina repliker utan till ända tills ett barn kom av sej på slutet, efter de var de som att dom liksom tappat tråden när inte allt gått som planerat! Haha!

På fredag var de dagis som hade familjefest och Mattias var så stolt och talade om för alla att jag minsann är hans mamma! 😍 Han verkar tycka att de inte finns nån bättre än mej 😁

Annons

Vårväder

Har förstått att ni har de supervarmt i Sverige! Hoppas de håller i sej!

Här är de ”bara” vår än så länge och jag tycker de är så skönt när de är så där lagom varmt. Då kan man göra precis vad man vill (åka till stranden, hänga i parken, vara hemma) utan att svettas ihjäl :) En perfekt årstid enligt mej!

Jag har varit i parken med barnen flera gånger i veckan och de finns inget bättre sätt för att slappna av och släppa jobbstressen än att hänga i lekparken!

Skulle önska att de fanns tid för de varje dag men tyvärr måste man ju ibland göra annat också… som att handla, vika tvätt och sånt (suck!).

Buon weekend!

Annons

Strandhäng

Vi tog en ledig dag (inget fix hemma i lägenheten) i söndags och åkte till havet!

De var perfekt väder, inte för varmt och inte för kallt, och vi åt fisk vid ett bord direkt på stranden!

Musslor är så gott! Till och med Myriam smakade och gillade dom 😁

Åh vad vi behövde detta!

Myriam hade bikini under kläderna och kunde inte hålla sej från att doppa sej! Vilken fisk hon är alltså!

De var faktiskt ganska många barn som badade till min förvåning. Annars brukar italienarna inte ens doppa tårna förrän den riktiga sommaren är här (läs minst 30grader och aldrig före juni månad). Detta gäller för övrigt mej själv också, haha, är så frusen av mej!

Så härligt dag!

Annons