Add Comment Register
Annons
Annons

Teater

Vi har haft en lugn söndag hemma.

Mattias är väldigt gnällig och har varit den senaste veckan. Vet inte vad de är riktigt. Han vill inte leka utan bara vara med mej eller Marco hela tiden. De spelar ingen roll om vi är hemma eller ute bland folk.

Han har inte feber eller är förkyld…. kanske lider han av separationsångest? Är de nån av mina läsare som skolat in en ettåring som haft liknande reaktion? 

Idag har jag och Myriam varit på teater. De var en dockteater och de var faktiskt riktigt bra!


Efter teatern dansade alla barn medan vi klappade händerna. De var alltså Alladin dom spelade som ni ser på affischen till höger.

Nu sover barnen och jag ska se ett avsnitt av The Fall innan jag lägger mej. Hoppas verkligen att Mattias vaknar på lite bättre humör imorn men de känns inte så troligt… han har varit sur i en vecka nu 😣

Annons

Trevlig lördag gott folk

Från oss!


Vilken kontrast de blev på våra ögon! Tänk att den bruna genen var så stark att mina gröna inte hade nån chans på nåt av barnen!

Myriam har en ”ansiktsmålning” som nästan gått bort ifall ni tycker att hon ser knepig ut.

Vi har varit ute och käkat lunch med en annan italo-svedese familj idag och de tog ungefär fem sekunder innan karlarna kom fram till att de båda är ”offer” för våra konstiga fix idéer… typ, man äter middag tillsammans hela familjen, man anpassar sitt liv efter barnens behov..inga efterrätter eller socker till ettåringar…. osv osv… hehe! 

Tur att man kan älska varandra fast man är så olika :)

Annons

Dags att välja skola

Myriam ska börja ettan till hösten och nu har man en månad på sej att välja skola och bestämma om barnet ska läsa religion eller inte.

Myriam har ”läst” religion hittills så vi tror att vi ska välja de fortsättningsvis också men jag vill ändå ta reda på vad de innebär först.

Hittills har de inneburit att en special lärare kommit och berättat för barnen om till exempel varför vi firar jul, påsk och som pratat om olika helgon. De är alltså katolsk religion vi pratar om.

Jag ska ta reda på mer om hur de fungerar och sen ska jag berätta för er :)


Stortjejen!

Mer inspirerande läsning:

Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 33àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)