Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register
Annons
Annons

Spa weekend för oss

Vi har nu äntligen kommit iväg på våran mini-weekend i Toscana!

Marco blev ju sjuk när de var tänkt att vi skulle åka så vi fick skjuta på de.

Men nu är vi här:

Bättre födelsedagspresent kunde jag inte fått 😍

På bilderna ser ni de naturliga termalkällorna (heter de så på svenska?) och de är öppet för allmänheten. Vattnet är vanligtvis cirka 37grader men nu på vintern är de runt 34-35.

De luktar ganska illa och eftersom de är helt naturligt finns de lite småkryp och larver i vattnet men de sägs att dessa varma källor gör under för huden 😁

Idag ska vi på SPA som också innehåller dessa varma källor men helt naturligt är de inte eftersom de renar sitt vatten där.

See you laters!

Annons

Han måste klippa sej….

Vi har sagt så länge nu att Mattias måste klippa sej kort så han slipper kamma håret så ofta (han gillar inte de) och dessutom kanske vi föräldrar slipper kritiken om att vi låter honom se ut som en flicka…(fjantigt men folk kan inte låta bli att ha åsikter om detta).

Men hur tusan ska vi kunna klippa bort de här lockarna??

Jag älskar Mattias långa hår och lockar och bryr mej inte alls om ifall vissa tycker att han ser ut som en tjej, de är mer de där med hårborstningen som är anledningen… ni vet hur de är när man är riktigt hår öm? Då är de kanske bättre att ha kort hår… kanske?!?

Annons

Betygen är här!

Jag minns inte om jag skrivit om italienska skolan och dess betyg?!

Hur som helst, två gånger per år, från och med första klass, får barnen betyg i alla ämnen.

Jag tycker de känns väldigt tidigt att börja med betyg i ettan men så är de och om jag har lärt mej något efter massor av år i Italien så är de att ”gilla läget”.

Så idag kom betygen! De är från 1 till 10 där 6 är typ godkänt.

Myriam har fått mer än godkänt i alla ämnen och ikväll ska vi fira med godis 😁