Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register

Alltså lägg av!

När man är hemma sjuk har man ju mer tid än i normala fall att slösurfa på till exempel Facebook. Och efter bara tre dagar hemma känner jag att jag inte står ut längre! Vad fan är de för fel på folk?

Jamen Facebook är ju roligt för man kan hålla kontakt med gamla vänner och familj och göra reklam för sina affärer/intressen, fantastiskt!
Men de är även ett forum där man kan sprida rasistiska åsikter och påstådd fakta. Helt plötsligt märker man att man har vänner eller till och med familj som delar länkar och videofilmer till de ena dummare än de andra.

De räcker ju att man har en vän som gillat eller kommenterat nåt så ploppar de upp på ens egen sida och man är tvungen att sitta där och läsa förslag på hur man ska slippa se de asylsökande flyktingarna som flyttat in i huset på andra sidan gatan eller läsa nedlåtande kommentarer om utlänningar. För ja helt plötsligt är de tydligen okej att kalla folk för korkade idioter, skriva att vissa borde gå och dö eller nåt i stil med – ”kom inte och säg att jag är rasist men idag på bussen var jag fan ensam svensk/italienare, vad händer med vårat land?”

Jag är arg, jag är trött och jag vill inte läsa mer om att de går fler utländska barn på erat dagis än svenska, att de borde hjälpa dem som ”bodde där först” innan man hjälper en familj som flyr från sitt land, att nån tränare kan gå och hänga sej för att denne valt fel spelare till matchen eller att ni ”gillar” ett youtube klipp där man kan se ett barn som blir skrämd till tårar medan föräldrarna skrattar! Lägg av!

Vart är världen på väg?

(null)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− ett = 5