Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register

Att sitta i skamvrån

Mammorna till barnen i Myriams klass och Marco har en chatt grupp där de tjattras om de mesta. Allt från viktig info angående skolan till hur söta just deras barn är när hen vaknar med rufsigt hår.

Just nu diskuteras om de är okej eller ej att fröknarna sätter de barn som gör något dumt i skamvrån. Till exempel, en av småtjejerna i klassen hade kastat ett litet nötskal på någon annan och blev genast tillsagd och tilldelad straffet att sitta på en stol vid sidan om för att skämmas för vad hon gjort. 

För mej är de här helt absurt och jag har aldrig ens tänkt tanken på att sätta Myriam i nån skamvrå men samtidigt vet jag ju att de finns föräldrar som, när barnen gjort något dumt, som straff stänger in dom på sitt rum för att reflektera. Hur mycket nu en tre eller fyra-åring kan tänkas reflektera?

Vad tycker ni? Helt sjukt eller ett bra sätt att säga ifrån på?

  
Myriam reflekterar i bilen.

*Marco är med i chatt gruppen eftersom jag aldrig skulle orka hänga med i deras diskussioner och de allra flesta gånger tycker precis tvärtom de flesta andra…dessutom är jag för jämställdhet mellan mamma o pappa, varför kan inte pappor vara med lika gärna?!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sju − 6 =