Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Annons
Add Comment Register

Att skapa traditioner

Julen har alltid varit speciell för mej och varje år jag har firat jul i Italien har jag känt noll julstämning och tyckt att de mesta varit lite tråkigt. Lite som att efter att jag anpassat mej hela året blir de för mycket när alla pratar i mun på varandra, julklapparna delas ut vid midnatt (Herregud vilka barn orkar vara uppe så länge?) och de serveras pasta (som vi äter VARJE dag resten av året) till middag! Alla är bara så jäkla typiskt italienska (😂😂😂 konstigt!) De har tagit fan femton år att acceptera 😅

Sen barnen kom har de varit ännu svårare när jag så gärna velat att dom skulle få mina traditioner vilket är helt omöjligt när jag är den enda här som känner till dom.

Men nu har vi sedan några år tillbaka några fina svenska traditioner i våran familj också. Barnen får vakna med en julklapp i julstrumpan på morgonen följt av julfrukost (blandat svenskt och italiensk på bordet dock) och sen julklappsutdelning!

Nyvakna barn som vill öppna alla julklappar direkt!

Nöjda barn!

Kvällen spenderade vi på italienskt vis med fiskrätter till middag. Barnen gillar helt klart våran italosvedese jul 🎅🏼
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 − = noll