Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register

Dagis plats

Vi har bestämt oss för att de är dags för Miri att börja pa dagis. Vi orkar helt enkelt inte längre med detta pusslande (jag kommer hem och Marco springer ut).

Problemet är bara att vi just upptäckt att det inte finns ett enda dagis som är öppet efter 16.30! Jag fattar inte hur de kan vara sa eftersom att nu för tiden jobber väl bada föräldrarna heltid och inte som förr när alla kvinnor blev hemma fruar efter första barnet och bara använde dagis som avlastning ett par timmar om dagen.

Jag har hört mej för bland vara vänner som har barn och alla har vi samma problem. Lösningen sitter saklart i pengar… för vill man betala kan man fa lämna barnet nagon timme extra pa vissa dagis. Men de allra flesta löser detta med att ga ner i arbetstid eller helt enkelt lata mor eller far föräldrar hämta. Jag kan inte ga ner i arbetstid (magari!) och jag har ingen lust att be farmor eller farfar att hämta VARJE dag, sa vi far helt enkelt hoppas att vi blir tilldelade ett dagis som erbjuder ”extra tid mot betalning” de finns ingen annan lösning. Sa nu aterstar bara att se om vi far dagisplats, de finns ett räkne system som man gar efter och bara familjer som absolut behöver dagis far plats beronde pa hur mycket man jobbar och hur mycket man tjänar. Dessutom sägs de att utlänningar har nagon sorts för tur (skitsnack enligt mej) sa vi borde ju komma först i kön da eftersom jag hundra procent utlänning och Miri bara halv Italienare….. ;)…
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


fyra − 3 =