Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Annons
Add Comment Register

En stökig klass

Myriam går i tvåan nu. Man börjar alltså första klass ett år tidigare än i Sverige.

Myriam trivs bra i skolan men de är svårt att vara tillräckligt disciplinerad. Tydligen verkar klassen vara en ovanligt stökig klass också för vi har flera gånger fått meddelanden från klassföreståndaren att klassen inte lyssnat, pratat under lektionstid eller på något vis stört i undervisningen. Jag blir inte förvånad eftersom jag tycker att dom är alldeles för små för att sitta still och plugga HELA dagen med en liten kisspaus före lunch och en timmes rast efter lunch på hela dagen.

Som ni förstår spelar de ingen roll vad jag tycker för förväntningarna skolan och fröknarna har på barnen kommer inte förändras för att JAG påstår att om dom inte får gå ut på hela dagen är de normalt att dom tappar koncentrationen….

Jobbigt är de iallafall att förklara för Myriam att hon måste vara tystare och mer still för att slippa problem när jag själv tycket att hon är en helt normal sprallig nyfylld sjuåring! 😞
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 7 = femton