Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Annons
Add Comment Register

Italienska skolan

Myriam började ettan i höstas och även om hon tycker de är roligt är de väldigt jobbigt också med långa dagar och hemläxa.

Skolan verkar väldigt annorlunda och strikt motför hur jag minns att de var i Sverige där vi hade många raster och knappt nån läxa men jag försöker acceptera att de är annorlunda och alla italienska barn har de ju så här.

Men nu, när Myriam är hemma sjuk sen förra torsdagen känner jag att de blir lite mycket när vi får flera sidor hemskickat i läxa!!!! Hon är sex år! Hon går inte på universitet!

Vad tycker ni? För eller emot hemläxa?

3 reaktioner på ”Italienska skolan

 1. Jag tycker det låter väldigt mycket!
  Jag kan tycka läxa är bra och det ger någon form av ansvar men inte så att det ska trycka ner den i halsen och sen stampa in den..
  Finns det ingen ”Svenska skolan” i rom?

 2. Hos oss är de bara motiv till konflikt eftersom Myriam inte orkar riktigt….speciellt inte när hon är hemma sjuk! De gör ju såklart inte saken lättare att vi pratar och resonerar på svenska och sen ska hon svara på italienska… lilla vän.

 3. En lärarkommentar: jag tänker att syftet med läxan ska vara tydlig. Är det för att öva något som inte hinns med i skolan? Är det för att främja kontakten mellan skola och hemmet? Är det för att fördjupa/befäster redan inövad kunskap? Är det för att testa sina elever? Är det för att komma ikapp?
  Sen kommer frågor som; hur ser hemsituationen ut, är läxan för betungande? Klarar barnet av sinläxor själv, eller uppstår det en unik kontakt med förälder och barn? Eller behöver föräldern tjata och det blir istället en konflikt.
  Kort och gott. Det finns mycket att funder kring det här med läxor. Men kanske är det bara något en ska göra, för att det alltid har gjorts, där nere på ”kontinenten”.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ fem = 7