Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Annons
Add Comment Register

Karneval

De är karneval tider här i Italien och de innebär (förutom att man äter supergoda bakverk, castagnole och frappe) att de flesta barn går utklädda och kastar en massa papperslappar omkring sej.

Tidigare år har jag, förutom att jag inte alltid fattat att de varit karneval, låtit bli att köpa sånna där coriandoli (papperslappar) till Myriam för att jag inte gillar att kasta skräp omkring mej men i år har jag fått inse att de är omöjligt att låta bli med mindre än att Myriam blir besviken.

Så igår hade vi med oss en påse till parken och barnen hade jätte roligt:


Finns de nåt bättre än att se sina barn leka tillsammans?!

Till veckan blir de dessutom till att klä ut barnen när de ska fira karneval på skolan. Jag har inte varit så bra på att fixa kläder tidigare år så de har blivit lite si och så med det men i år har farmor hjälpt till. Här är resultatet:


Myriam är alltså utklädd till trasdockan Sally från Nightmare before christmas.

Vi diskuterade de där med att ta seden dit man kommer i en Facebookgrupp med svenskar som bor i Italien som jag är med i och jag håller med de andra om att om barnen är glada så är de väl bara häftigt att ha ”dubbla seder” men mitt problem är egentligen inte att jag inte gillar till exempel karneval utan de är mer att jag inte tänker på karneval bara för att de är februari så därför blir de inget förrän jag upptäckt att alla andra är utklädda :) 

Sen kan jag ju tycka att var och en får vara ansvarig för sina egna men Marco är om möjligt än mindre insatt än mej….

Mattias som Don Mattias, capo mafioso Roma70


En reaktion på ”Karneval
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 × = tjugo åtta