Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register

Kultur

Ibland blir de bara så stora kulturkrockar för oss…

Som i helgen när jag och barnen gick till parken i shorts och t-shirt! Självklart smörjde vi in oss med solskyddsfaktor 50 också för att skydda oss från solens elaka strålar. Här kommer den första krocken, alla de andra barnen hade vinterjacka och i vissa fall även mössa! Ni kan ju tänka er blickarna jag fick, utlänningen som inte har vett att klä sina barn ordentligt. Notera att de var 22grader i skuggan och strålande sol!

Myriam frågade mej flera gånger varför en av tanterna (läs de andra mammorna) tittade på henne och trodde att hon frös!? Vad svarar man på de?

För italienarna är de prio ett att aldrig nånsin frysa. De finns nästan inget viktigare, faktiskt. Inte ens bilbälte är viktigare….

Bilden är från i påskas

Min prio däremot just den där dagen var solskyddsfaktor och keps medan de andra mammorna la sina bebisar i vinteroverall (såklart) i solen för att de skulle sola ansiktet 🤦🏼‍♀️

Snacka om att man är olika….

2 reaktioner på ”Kultur

  1. Men det låter ju fruktansvärt för det lilla barnet! Usch vad det skulle kunna gå illa, en sån liten kan bli uttorkad så himla snabbt 😯
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× fyra = 12