Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register

Kulturskillnader igen…

Just nu snurrar en artikel på Facebook som handlar om danskar och svenskar som lämnar sina barn utomhus i vagnen vid minusgrader för att själva ta en fika eller helt enkelt bara utanför sitt eget hus.

För mej är de inget konstigt alls med detta och Myriam har sovit ute i vagnen hundratals gånger medan vi suttit inne i värmen. Tvärtom vill jag påstå att barnen sover bättre utomhus och att de lämnas ute för att sova endast om man är säker på att de inte fryser (vilket de inte gör i åkpåse och fårskinnsfäll).

Jag har fått väldigt mycket frågor och kritik angående detta. Till och med när Myriam var nyfödd och jag brukade köra ut henne på våran terrass när hon skulle sova middag och de var circa 15grader varmt hade folk åsikter ….Så ni kan tänka er när de fick höra talas om de här….

IMG_3672.JPG
Minus 6,8 grader och Myriam som sover i vagnen

Kommentarerna flödar på Facebook och folk jämför svenskar och danskar med barbarer (!) som lämnar sina små utan tillsyn i kylan. De står även i den här artikeln att barnen på förskola och dagis blir UTSKICKADE mitt i vintern för att leka! Som om de vore helt vansinnigt! Någon har kommenterar att om detta hände i Italien skulle man genast förlora vårdnaden om barnen och jag kan inte låta bli tänka på lagen om barnaga (som finns även i Italien men allmänt är de är helt okej att slå sina barn i uppfostrans syfte).

IMG_3671.JPG

4 reaktioner på ”Kulturskillnader igen…

  1. Hej Lena vad kul att du kommenterar! Ja visst àr de konstigt att man 2015 fortfarande kan tro att aga àr de bàsta sàttet att uppfostra barn!!! helt sjukt! Hoppas ni har de bra dàr borta! Kram

  2. Ja herregud… Kulturkrock!

    Här är det inte ens olagligt med barn aga…bara i skolan!
    Diskussionerna jag ibland har på jobbet visar verkligen på hur olika vi tänker och agerar.

  3. hahaha jag blir inte förvánad! Mina svärföräldrar säger alltid att Myriam kommer bli sjuk för att de tycker att hon har för lite kläder pá sej men de har aldrig refklekterat över att hon faktiskt nästan aldrig är sjuk i mottsatts till sina italienska kompisar. =)

  4. Haha, min norska kompis italienska svärmor trodde att hon led av förlossningsdepression och ville döda barnet när hon såg att hon lämnade henne ute i kylan för att sova… Det tog lite tid för henne att inse att det inte är farligt! :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 × = trettio