Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register

La Befana

Så i helgen var de dags för La Befana att hälsa på hos oss på natten till söndag och barnen var helt vilda på morgonen när de upptäckte strumpan hon lämnat…

Detta är alltså en italiensk tradition sen lääänge tillbaka och min kollega berättade för mej att när hon var liten fick barnen ingenting på julafton utan de var La Befana som kom med godsaker i en strumpa som man såg framemot. Hade man däremot varit dum under året riskerade man att få kol istället och idag får barnen alltid godis blandat med ”kol” symboliskt för att de varit liiite dumma och omöjliga under året som gått.

Jag fick också en liten strumpa med ganska mycket kol i och barnen tyckte de var jätte roligt 😂 (tack Marco de var gulligt av dej… 😉).

La Befana firas alltså den 6 Januari varje år.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 × = fyrtio åtta