Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register

Löss

De går löss på Myriams skola. Alltså jag vägrar få löss en gång till! Vi hade löss förra sommaren efter att Myriam gått på sommarkollo och de var ett helvete att bli fri dom.

Hur som helst, vi luskammar Myriam varje dag nu och hittils har jag inte hittat nåt. Jag själv blir också kontrollerad av Myriam…


De är tydligen en flicka i klassen som har/haft löss i över en månad men föräldrarna vägrar behandla henne eftersom de är emot ”gifter” på barnen. Men man kan ju även få bort dom genom kamning om man tycker de är bättre. De är lite mer tidskrävande såklart men om man nu är emot all annan behandling har man väl inget val? Förstår inte riktigt deras problem utan vet bara att jag tycker de är vansinne att ta flickan till skolan med löss som kryper i håret! Hon har blivit hemskickad flera gånger av fröknarna men hon kommer alltid tillbaka med intyg från nån okänd doktor att hon inte har löss längre!

Mamma Mia är de minsta man kan säga!!

2 reaktioner på ”Löss

  1. Haha, förstår om du får panik! Jag luskammar varje dag nu för att vara säker på att ta dem direkt om de skulle bli! Och fler en en gång har ett oskyldigt litet skräp fått mej panikslagen!

  2. Jag är livrädd för löss! På sonens skola går det lite titt som tätt. Det är många nyinflyttade från andra länder och dom tycker inte att det är en big deal. Det tas till och med upp på föräldramöten, men nej. Som tur är har sonen nästan vitt hår så man ser minsta sandkorn. Sandkorn kan ge en ordentliga panikattacker när man tror att det är löss 😉
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


åtta − 7 =