Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Annons
Add Comment Register

Lucia firande på dagis….

Mattias går på ett privat internationellt dagis (jag vet att ni säger förskola i Sverige men jag kallar 0-3år för dagis och 3-5 för förskola eftersom de är helt skilda saker här i Italien) och i början på terminen kontaktade dom mej för att höra om jag kunde stryra upp luciafirande!

Jätte kul idé men svårt för en sån fantasilös person som mej 😅

Jag fick fundera länge innan jag kom på en idé (med lite hjälp från olika håll) och de blev jätte lyckat!

Mattias fick ta med fika dagen till ära (pepparkakor och bullar) och vi hade köpt ljus som alla barn fick tända medan fröken berättade om lucia som en av de mörkaste dagarna på året i Sverige (lite lagom ”historia” för 2 åringar tyckte jag). Jätte kul idé och Mattias var så stolt att han var huvudpersonen från Sverige 😊

Jag som liten luciafirare 😍
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 + = tretton