Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register

Man är mamma först av allt även

image

när man är sjuk och ynklig… Igår eftermiddag höll Myriam på att få nåt sorts utbrott av utråkan så de var bara att klã på sej och gå ut och rasta henne lite 😉 orkade egentligen inte ens klä på mej men vad gör man inte för sina barn? Som tur är har vi de mesta alldeles runt knuten så vi gick inte många meter för att komma till dammen för att mata fiskarna och sköldpaddorna.

Idag vaknade jag och var sämre ãn igår så de är bara att gå tillbaka till doktorn och få fler dagars sjukskrivning… Mannaggia!

3 reaktioner på ”Man är mamma först av allt även

 1. Tack för tipset, det verkar vara ett mysigt område! Jag trodde att ni bodde utanför stan så härligt att se att man kan bo så grönt så pass centralt. Ja vi får se hur det blir, det lutar åt att vi flyttar dit ett par år och sedan bestämmer mer permanent var vi ska bo, men ingenting är bestämt ännu. Tack för emailadressen, kan mycket väl hända att jag hör av mig med fler frågor framöver :) Ha det bra!

 2. Hej! vad roligt att du hittade till min blogg!
  Jag forstar att du kanner dej tveksam, de ar ju inte alltid sa latt (som du vet) livet i Italien…. men manga saker har blivit battre de senaste aren. Varan flicka har till exempel borjat pa dagis nu och de ar inte alls sa illa som man hade hort att de skulle vara, aven om dom har valdigt strikta tider och jobbar man utanfor dessa tider blir de svart saklart. Vi bor i Roma70 (vicino centro commerciale I Granai), de ar fullt med parker och valdigt lugnt. vi trivs jatte bra och jag kan verkligen rekommendera de omradet om man har barn. De tar ca 20min med bil eller tunnelbana in stan. Du far jatte garna skriva mail till mej om du undrar over nagot annat eller bara vill prata om livet med barn i Rom, elinitaliano(snabel a)hotmail.com. ha de bra! Kram

 3. Hej!

  Jag och min italienska sambo bor med våra två barn i Stockholm. Giorgio och jag har bott i Rom i tre år innan vi fick barn och nu vill han flytta tillbaka. Jag har ingen större lust att flytta dit igen, och ett skäl till det är att jag inte vet någon del av stan där jag skulle vilja bo med barn… Jag hamnade på din blogg när jag surfade runt för reka lite, och undrar i vilket område ni bor? Det verkar så grönt och lugnt, och man verkar faktiskt kunna gå ut på promenader och inte bara hoppa in i en bil det första man gör.

  Tack för inblicken i hur barnfamiljslivet kan te sig därnere!

  Hälsningar
  Pernilla
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


åtta × = 8