Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Annons
Add Comment Register

Min historia fortsàttningen..

Fortsàttning…

De visade sej att jag var gravid och jag fick min remiss till BM.

Fòrsta besòket hos barnmorskan var kl halv nio pà morgonen men vi var 15 st som hade samma tid sà de var fòrst till kvarn som gàllde. Jag fick vànta i òver en timma pà att fà komma in och nàr de blev min tur gjorde de en gynundersòkning och skrev en lapp med 25 olika blodprover som jag màste ta. Givetvis màste jag fòrst uppsòka min familjedoktor fòr att fà en remiss pà dessa blodprov.

Jag blev vàldigt snabbt kostant illamàende och kràktes flera gànger per dag och àven varje natt. Till slut klev jag inte ens upp pà natten utan hade en hink brevid sàngen. Som tur var sa alla att illamàendet gòr òver ungefàr vid vecka 12-13, hade jag vetat dà att jag skulle vara illamàende ànda till vecka 20 nànting hade jag nog dòtt.

Dagen nàr jag skulle ta mina blodprov màdde jag sàklart inte bàttre och kràktes pà toaletten pà sjukhuset medan jag vàntade pà min tur. Jag fick vànta i òver tvà timmar och var helt slut nàr jag àntligen fick komma in. Sjukskòterskan fràgade genast om jag hade papper pà att jag blivit informerad om vad de innebàr att ha HIV (de var nàmligen ett av de 25 blodproven). De hade jag sàklart inget papper pà (ingen hade ju sagt nàgot om de innan). Hon fòrklarade att dom inte kunde ta ett HIV test om jag inte blivit informerad av en expert pà àmnet. Jag hade tur och lyckades òvertala henne att ta provet iallafall och lovade att ha med ett papper pà att jag blivit informerad nàr jag kom tillbaka fòr att hàmta provsvaren. Vi àkte direkt till ”HIV centralen” dàr jag fick lyssna pà en kvinna som beràttade fòr mej om hur HIV smittade osv. Har du haft oskyddat samlag, undrade hon. Eh, ja jag àr ju gravid svarade jag. Dà fòrklarade hon att risken fanns att jag blivit smittad men att de inte skulle synas pà de fòrsta provet sà hon rekomenderade mej att gòra ett till HIV test i slutet pà graviditeten.

Nàgon vecka senare fick jag mina provsvar och allt var som de skulle.

I vecka 13 gjorde vi vàrat fòrsta ultraljud och fick hòra de lilla hjàrtat picka dàr inne. Lyckan var total och vàntan pà vàran lilla bebis hade bòrjat =)

ultraljud
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


nio × 7 =