Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register

När mamma o pappa går på fest

När man får vara den man en gång var för en kväll och slippa tänka på nåt annat än vilka drinkar man ska dricka….

Då kan de se ut nåt sånt här…


Och lite senare så här…


:)

2 reaktioner på ”När mamma o pappa går på fest

  1. De är ungefär lika här, ingen har barnstol pch ingen förstår varför de skulle hända ”just dom” något! Jätte jobbigt speciellt med farmor och farfar som tyckte vi var så knäppa när vi inte lät Myriam åka med dom när hon var liten. Nu har vi köpt en stol till deras bil också men jag litar inte på den används alla gånger….

  2. Åh härligt med fest som har ett tema. :)

    Ang. bakåtvända bilbarnstolar utomlands. Jag svarade på min blogg men jag skickar svaret här hos dig med.
    Nu har vi inte åkt med någon släkting eller annan bil än våran egna på över ett år (tack och lov) för nej, ingen har någon stol. Vi har åkt 3-4 gånger där jag inte har haft möjlighet att sätta in bilbarnstolen, en bil hade inte ens bilbälte på den platsen så det fanns inget val. Och fy så illa det kändes. Men förhoppningsvis kommer vi bara åka i våran bil fram tills att barnen är 135 cm och kan sitta utan stol. Jag är så glad över att jag har körkort, bland annat för att jag kan ta mig från plats a-b själv. Det är jättesvårt detta med att försöka förklara VARFÖR vi har bilbarnstol. Dels för att jag inte kan alla ord på turkiska så min man får förklara och han säger något ”lätt och enkelt” som inte alls är särskilt övertygande. Det är lite inställningen ”det händer inte oss” här. Och sen Adem var, jag tror 1.5 år, så var jag också ovetandes hur viktigt det faktiskt är med bakåtvänd stol. Hur är det hos er? Åker hela familjer på mopeder också, sådär 2 barn och 2 vuxna utan hjälm? Så är det här nämligen. Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 − fyra =