Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register

Resan till Rom…del tva

De var med stor besvikelse som jag insag att jag inte kunde stanna i Toscana. De hade kanske känns okej när jag var sexton att bo i ett tält med massa andra utan nagon som helst privacy men de var inte vad jag tänkt mej med den här resan. Jag träffade Siri som ocksa akte ner till Toscana fran Sverige och tack vare henne kom vi pa taget mot Rom. Väl i Rom gick de snabbt att fixa bade jobb och bostad och tva dagar efter varan ankomst hade jag bade lagenhet och jobb pa en vin bar (Wine Time).

Livet som singel i Rom var spännande även om de var valdigt jobbigt stundvis att inte ha nagon alls. Visst fina vänner hade jag  men familjen fattades mej nagot otroligt. Efter sommaren blev jag erbjuden jobb pa en arkitekt byra och de var ingen tvekan om att jag skulle tacka ja.

Jobbade som sekreterare i tre ar och under tiden träffde jag min kärlek Marco som var sa olik mej men ända sa lik. Marco brukar säga att vi är som dom tva sidorna pa ett mynt, alltid olika men gjorda för att vara tillsamans. ja, de later mycket bättre pa Italienska men ni förstar vad jag menar =) Fick sedan till min stora lycka jobb pa FN’s kontor för livsmedel och jordbruk och de är en otroligt spännande möjlighet att fa vara med (med de lilla jag kan ge) och bidra till att försöka hjälpa människor världen över till ett friskt och aktivt liv.

I Oktober 2011 föddes varan skatt Myriam Anna Viktoria och livet fick en annan mening.

Även om jag ofta tänker pa Sverige och saklart längtar efter mina nära och kära sa trivs jag jätte bra i denna stad. De finns saklart dagar när jag inte star ut med Italienare och framfór allt hur de funkar eller INTE funkar här men oftast har jag de rätt bra (sa länge jag inte börjar jämföra med hur barnfamiljer lever i Sverige…)!

 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× 5 = tjugo