Vàlkommen att làsa om livet som mamma i Italien och allt vad de innebàr. Jag àr en 35àrig tjej som lever i Rom med min sambo, vàran dotter Myriam som fòddes den 21 Oktober 2011 och vàran son Mattias som fòddes 5 Januari 2016. Här fár ni följa váran vardag med kulturkrockar och bara helt vanliga dagar i várat Italo-svedese liv. Kommentera gärna om de är nágot särskilt ni vill läsa om =)

Add Comment Register

Syskon med fyra års ålderskillnad

Mattis blir två år den femte januari. De här åren har gått så fort och jag fattar inte att han är så stor 😳

Myriams liv har förändrats mycket sen hon blev storasyster. Hon var ju van vid att vara enda barnet och hade varit de i fyra år! Vi har gjort allt för att hon ska känna sej lika älskad (vilket hon givetvis är) och få lika mycket uppmärksamhet som innan men de är ju omöjligt att få henne att känna så när hon helt plötsligt måste dela mammas och pappas uppmärksamhet och dom är två som behöver hjälp och så vidare… ibland får man helt enkelt vänta på sin tur.

Vi får ofta påminna Myriam om att hon är stor och Mattias liten men de är jätte svårt att förstå. Varför måste inte han plocka ihop efter att han stökat till eller varför måste inte han lägga sina kläder på smuts själv?

De är mycket tjafs och gnäll och ibland känns de som dom alltid tjafsar om nånting… men sen kommer de där ögonblicket (faktiskt flera gånger per dag) som gör att man förstår hur mycket de älskar varandra. Som när de plötsligt delar den sista kakan på två eller sitter i soffan tätt ihop och kollar på film…

❤️

De finns inget bättre faktiskt 😍
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


× ett = 8