Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
04
december

Min dröm

Skrivet av den 04/12/14 - 21:22

Just nu drömmer jag om att kunna ha Diskmaskinen, tvättmaskinen igång samtidigt som spisen. Ja tyvärr går de inte. Tänk vad smidigt de skulle vara att kunna sätta på allt på en gång och även radion utan att proppar går. Nu går proppen om jag har diskmaskinen igång och sätter på dammsugaren. Tror ni detta funkar bra i en familj på 6 2 benta och desstu mer 4benta? Nja inte så bra….       Vi har iallafall fått upp adventsljusstakarna som får lysa ibland, om de inte börjar blinka i resten av lamporna då. :/ Julgardiner är på ingång och matsalen har vi fått upp i. Resten får bli i helgen. Då vi även ska fixa Julkorv. :) Ska bli kul! Idag har vi haft 6 barn i lgh (de brukar vi va nu nuförtiden :)) Som bakade pepparkakor och vilken hejar William är på de. Så när degen var slut, då hade inte Mammorna fått börja bak, då en snart 4åring och en 2,5 åring och ville baka mer. Så vad gjör man inte för sina barn? Jo en ny deg står i Kylen. Mina egen sydda. :) Ja dålig bild men då slipper ni se mena ”raka” sömmar. :)     Jo jag får ju inte glömma Jag har fått äran att vara Mamma Till denna underbara Pojk i 10år. Kan ni tänka er vad Grymt Mamma i 10år. O vad du har lärt mig mycket genom att jag få vara din förälder, Du har lärt mig hur mycket man kan älska någon, hur mycket tålamod de finns i mig. :)   Grattis Mario på 10årsdagen 28/11. Så glad han blev för en enkel Surfplatta. <3 Som vi har laddat ner roliga spel appar och även appar som vi lägger in veckans glosor så han kan öva på. Räkne appar och Engelska appar. Har ni några bra appar som passar en 10åring tro?   Nä nu ska jag starta Tvättmaskinen då diskmaskinen precis blev klar. :)   Kram  på er!!!!

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


14
oktober

Hämta lämna hämta

Skrivet av den 14/10/14 - 21:46

Så har min dag sett ut.

Började med att skicka de stora till skolan, lämna 3 åringen på dagis, rytmik med 1 åringen på öppna.

Fikade pratade med mammor och någon pappa. Packade ihop och iväg, möte upp Väninnan J och vi hämtade på dagis. Hem och fixade lunch till 2 hungriga barn och en hungrig mamma :) Sen var de Bvc läkarkontroll och vacin. Allt såg bra ut och på 5mån har han växt 6cm och gått upp ett kilo. Så nu är han 79cm lång och väger 10.3. Vad väger era 15månaders?

Hem fixade mellis till 8 barn. Sen skulle 3 av dem till miniorer.

Ja som vanligt rus. Men jag älskar de, de får mig att fokusera på något annat än min mormor.  Jag är så otroligt tacksam att vi inte har närvaroplikt i skolan utan ”bara” ska lämna in uppgifter. De kommer jag att behöva denna vecka.

Så nu sitter jag här tvättmaskinen och diskmaskinen är igång. Har sicksackat mitt projekt, nu måst jag ta mig till Hjo tänkte jag behöver vadd. Visar er sen när jag är klar……..

 

Så nu måste jag till kudden, om jag ska orka stå och koka Gröt till mina änglar kl 06:00 i morgon.

Kram på er…..

 

3 godingar Alvin

Publicerad i Okategoriserade | 1 kommentar


13
oktober

Min Mormor

Skrivet av den 13/10/14 - 20:56

Jag hade en gång en helt underbar och knasig Mormor.

I hela 29år fanns hon hos mig, ända tills förra veckan. Då hon helt utan förvaring somnade in. Endast 72 år gammal. Så långt jag kan minnas älskade jag att hälsa på min mormor och morfar.  Morfar blev åxå bara 72år fast för 5årsedan somnade han åxå in. Vet att när jag var liten och sov över fick jag ofta varm choklad på morgonen. Huset kunde vara lite ro kallt och ändå så mysigt på morgonen, när man gick ner från trappen.

Min mormor sa alltid vad hon tyckte och tänkte, och fanns alltid där för mig. Även om hon tyckte att de var jobbigt när  barnbarnsbarn var på besök.  Så kunde hon ändå ringa efter ett pardagar och fråga När vi skulle komma nästa gång. Då hon ändå tycker de blev tomt när vi gått. Ja Mormor var helt enkelt mormor. O när vi handlade med henne skulle hon köra kundvagnen helst med något barn i. Vi pratade minst några gånger till varje dag i telefon. O så ofta jag kunde var vi där, minst en gång i mån, oftas mer.

Mormor Jag kommer alltid att sakna dig och i mitt hjärta finns ett tomrum efter dig.

Kram

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


25
september

Hipp hurra för mig!

Skrivet av den 25/9/14 - 22:44

I dag är de min födelsedag och jag har fått massa fina presenter…..

Eller inte. Men så brukar de vara om man inte fyller jämt vill säga. Men ska allt fira mig till nästa helg, då ska jag bjuda på tårta. :)

Dagen började med att jag väckte barn, fixade frukost, väckte några till. Skickade de stora till skolan. Tog cykeln till dagis, då W ville cykla ditt, lillebror fick sitta i sadeln bakom mig, och W cyklade själv. Kan ni tänka er.. Förförsta gången sen han började 18/8 var haan inte ledsen, utan vi sa hejdå kram o puss och han gick till fröken. Kändes så bra att lämna idag.

Lelle möte upp på City Gross. Fikade med en vän och hennes ena dotter. Gjord storhandlingen för hela månaden. (kompletterar varje vecka med färskvaror)

Vi hämtade W på dagis och de var en glad kille, som byggt koja i skogen. W går på ett delvis utedagis. Så fm vistats barnen ute i allaväder. Utom extremt regn, storm ect.

M och L åkte på kontroll med Ms brutna gipsade lillfinger. Han bröt lillfingret på gympan förra veckan och nu var de dags för en veckas efterkontroll. Jag och resten av barnen gick upp till Citygross igen möte upp en annan vän med hennes 2 barn. V o W handlade lite grejer till sina kattungar.

Vi gick hem och lagade middag tillsamans,

Jo Ms finger läker som de ska, men eftersom svullnaden avtagit fick de lägga ett nytt gips.

Natta lite barn, A tänkte då inte somna, så fick göra kvälls sysslorna med honom på ryggen i mitt nya Sele Ergobaby Carrier. :) Han somnade allt efter en stund.

 

I morgon blir de besök hos en vän och A o Ws kompisar. Eller som W sänger min bästajen. <3

Så ska jag på husmors semester. Eller ja kurs, ska bli skönt att göra något annat. :)

Kram

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


23
september

Min tid försvinner……………..

Skrivet av den 23/9/14 - 12:46

Hej!

Måste ta tag i mitt bloggade igen, men jobbat massor, mer en heltid visa veckor. Men nu ska de bli lite lugnare igen.

Skolan har börjat och praktiken. Är på ett demensboende, trivs jätte bra och inte allt samma stress som de kan vara inom vården. :)

Var på Rytmik i dag med våran lille Alvin, som har hunnit bli 14,5 månader.

Willimam har börjat 15 timmars på dagis, så han går ditt och leker i ca 3 tim om dagen, o de funkar sådär.

Han är leden när vi lämnar men de går över och som han själv säger.

– Mamma jag blir snäll sen när ni går.

Mario Alvin Raggare AoW

 

 

Då dottern inte vill vara med på bild, så får ni mina söner i stället. Bloggar mer i morgon, dags för praktik :)

 

Kram

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


16
april

Påsklov

Skrivet av den 16/4/14 - 9:36

Äntligen är alla hemma,utom pappan som snällt får gå till jobbet.

pumpplantaPlantor

Så här ser vårat fönster ut Nu för tiden. Pumpa, tomater purjolök solroser, o brokoly.

Har en liten bus på nu 9 mån, som ställer sig upp. De räcker tydligen inte med att krypa.

Måste få lite påskfin, fönster ska tvättas o gardiner ska bytas.

Glad Påsk

Karin

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


18
mars

Vid ett vägskäl

Skrivet av den 18/3/14 - 10:15

Ibland stor man inför ett vägskäl där man inte själv inte bestämmer om vilken väg man ska ta. Då de är andra som spelar in. De kan bli perfekt, drömmar kan slå in och man kan vara inne på något nytt. Eller så stannar  man där man är, o fortsätter drömma. Känner ni igen er? Lite som att vinna på lotta……………………

………………………………………………………………………………………………………..

Våren har ju kommit hit, de har ni inte missat va? Å jag vill så gärna bygga växthus, göra drivbänkar å å. Men har iallafall försåt Tomater brokoli och purjolök, så de växer i fönsterna. Skulle även vilja Fixa en varmbänk med olika salladssorter nu, men de får vänta någon vecka eller 2.

William o kaninknota2 Williamo traktor våralvin

Första bilden är W med kaninen knota.

William älskar sin traktor och den åker in och den åker ut.

Och så lilla A lika glad som vanligt.

 

…………………………………………………………..

Har börjat min praktik nu. Kunde inte fått en bättre plats.

Så är de bara 3 min med cykel,så jag får åka hem på lunchen äta amma mysa och så till jobbet igen. Så lelle får ta hand om de små själv,och hemmet. Hihi De går kanon. Så kommer svärmor hit ibland då min man ska till jobbet. Svärmödrar är svärmödrar. Men ändå så tacksamt att ha henne här.  <3

 

 

Kram

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


28
februari

Vår…………

Skrivet av den 28/2/14 - 19:29

 

 

Alvin-13Alvin 20014William 3år

 

Mina busar. William har ju fyllt 3år.6/2  Var tog tiden vägen?

Tårtan var han med och gjorde själv, så stolt är han.  O vårat val att låta honom börja dagis när han blir 3,5år känns så rätt. <3

Han har blivit självständig, vet vad han vill och har livlig fantasi. Han älskar att vara ute och leka. Av Morfar,  Moster Madde och Morbror Jimmy fick han en traktor med flak, han bara älskar den. Den ska han mecka med hämta kor och hästar. Ja fantasin flödar.

Idag är han försyld och har liknade  krupp. :/ han har jobbit med andningen o hostar. Men lyser ändå som en sol. Vi har varit inne, men läkaren förklarade de som ett virus. Så denna natten hoppas vi på de bästa.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Lillebror växer som de knakar. Han har även börjat säga sina första ord. Mamma, Hej ja 0 okej. 7 månader har han börjat blir.

Han har nu börjat ställa sig i krypställning och vajar, så snart har vi en kryppare.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………

 

I dag har vi shoppat jord och planteringslådor. Så snart vi hinner ska vi hämta hem gamla fönster och bygga växthus och drivhus. Så kan vi börja odla. Bilder kommer………………..

 

………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Nu Ska jag och de vakna barnen har den traditionella Fredagsmyset.

Kram och ha en fortast trevlig helg.

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


14
februari

Bröllop

Skrivet av den 14/2/14 - 13:50

 

Vi är bjudna på bröllop, eller jag och Lennart. Varför inte bjuda hela familjen när de är närmast släkt? Eller som för mina systrar som åxå har familj, får de inte ta med respektive heller. Visst på vissa fester ska inte barna vad med, de skulle jag inte vilja ha min barn på.  Men Vigsel hur kan man neka barn och respektive att vara med på?  Jag frågade om vi kunde komma på vigsel, o sedan så skulle barnvakten hämta. Men då kom ursäkter att de var för kort tid och inte fanns plats. Ok de kan jag respektera, men bröllopet är utomhus. Varför kan inte folk vara ärliga och säga nej vi tycker inte att barn hör hemma på vårat bröllop för att……….

Vi ser bröllop som en familjehögtid, då hela familjen ska fira, inte bara en del av familjen. Ammade barn ska ju tydligen vara ok , men om jag, som jag förmodligen ammar min1 åring får han komma med då? Vi vet hur vi vill ha de när vi gifter oss och vi kommer då bjuda vänner och släkt med hela familj, sen är de upp till var och en att själva bestämda, om de vill ha med sina barn.

Jag önskar brudparet all lycka,men tyvärr jag vill inte beröva mina barn vigsel, då gör vi något roligt hela familjen i stället.

Så förmodligen kommer även brudparet läsa, och jag är lika ledsen som ni är, men de är erat val. O detta är vårat. Vi får ha en egnen middag en dag i samband i stället. ( för jag har fått för mig att de inte är riktigt erat egna beslut) Älska er! Kramar till er!

 

 

……………………………………………………………………

 

Idag är de hela 11år sedan jag och min blivande man slutade att dejta dejta och bli ett par.

1Maj vi flyttar ihop

9 mån senare 20/10 Förlovning. Kryssning med svärmor då jag var under 20 och var tvungen att ha med någon förälder.

feb/mars 2004 visar de plus på stickan och vi väntar fårat första barn.

2006 Jag pluggar och lelle hoppar mellan jobb och de blir plus på stickan igen, Vi får vårat andra barn.

2007-2010 Vi flyttar typ 1000 gånger. Bor på landet pluggar och jobbar. Ett Ängla barn

2011-2012 Vi får 3:a Jag blir hemma mamma på heltid, Jag bakar lära mig nya saker och leller hakar på.

2013-2014 Vi får våran 4:a, vi vet vad vi vill och nu börjar våran resa till egen gård, självförsörjning och mer livskvalitet. Jag börjar pluggar, första steget till vårat nya liv. Nu Väntar de minst 11 år till med min blivande.

 

………………………………………………………………………………

 

Våran dag idag!

Städ och städ Jippi

Bak inför William kalas.

Hinna mer lite alla hjärtans dag mys framför Fångarna på Fortet.

 

Hoppas ni får en trevlig helg!

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer


02
februari

Februari och mer plugg

Skrivet av den 02/2/14 - 20:54

Var de verkligen så länge sedan de var jul och nyår? Ja jag får vel städa ut och inse att julen är slut. :/

Har varit sjuk i veckan, o hoppas jag inte missat hur mycket som helst i skolan, försökt få reda på vad jag missat i någon kurs har jag lyckas jobba i kapp och i några är de grupparbete och mina medarbetare svarar inte på mina medeland, vad göra liksom? får gå till skolan tidigare och se vad jag kan göra.

Tog även en utflykt med barna till några vänner, Buss 1byte med 4 barn för komma dit. De gick bättre än förväntat. Barnen hade roligt och jag kunde mysa lite bebis. I dag blev vi bjudna på mat hos några andra vänner. Lelle stanade hemma då han inte riktigt var hundra. Barnen hade kul o jag fick min ”mamma” tid( prata med en annan mamma :))

Så nu är de skola i morgon och lelle får ta de små själv i morgon, snart under praktiken kommer han vara hemma 4veckor med barnen. Haha de blir intressant, jag jobbar och han tar barnen. <3

Längtar…………

Nä nu ska de sista i säng och de blir filmmys för de vuxna i familjen, om nu inte lilla A tänker vakna. Peppar Peppar.

 

HA En Forsatt TrevligKväll

 

KRAM

Publicerad i Okategoriserade | Inga kommentarer