Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

Förberedelser

Nu har jag förberett mig lite för vad som komma skall. Har tittat på babygruppens förlossningsföreberedande utbildning på telefonen för att uppdatera mig själv lite om händelseförlopp, smärtlindring osv. Har nämligen funderat på om jag tar för ”lätt” på själva förberedelserna inför förlossningen (med tanke på att jag vanligtvis är ett kontrollfreak)

Men jag resonerar som så här att: Hur mycket man än läser, planerar och funderar så vet man ju ändå inte hur det kommer att bli. Jag har därför sagt att jag vill ta det som det kommer.

• Jag vet inte var jag vill ha för smärtlindring och om jag vill ha någon. Jag vet inte hur ont det gör att föda barn. Behöver jag smärtlindring kommer jag självklart att ta det. Jag tänker inte ligga där som någon ”urkvinna” om det finns hjälp att få.

• Jag vet inte vilken förlossningsställning jag vill ha. Hur kan man veta det innan man är där?

Vi får helt enkelt se. Men nu har jag iallafall fräschat upp mitt minne.

Tänkte även nu ta mig tiden att lyssna på denna avslappningsskiva med andningsövningar som jag fått låna av Emils syster. Det är samma kvinna som gjort denna som höll i vår kurs nere i Höllviken. Kerstin Faxe tror jag att hon heter. Nu skall jag lägga mig lite skönt och lyssna. I hopp om att jag inte somnar då, haha!

Observera att de i babygruppens utbildning gör reklam för samma TENS-apparat som jag använder mig av

20130325-115745.jpg

20130325-115756.jpg

2 reaktioner på ”Förberedelser

  1. Med andningen och lustgas kommer man långt:) Kan ju säga att jag älskade lustgasen men det tar en stund att ”lära” sig andas i den och använda den rätt, så ge det en chans även om du kanske mår lite illa och känner dig onykter. Sedan kan du ju använda din tens apparat:) Åh jag är ”avis” på att du snart ska föda även om jag gjort det innan, men vilken härligt känsla det är även om det gör ont och man vill gå hem mitt i förlossningen. Kram
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


− åtta = 1