Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

Två veckor senare

Hej på er!

Här kommer ett första inlägg på ett tag. Har ni saknat mig? Jag har faktiskt saknat er och skrivandet! Tog mig dock en välbehövlig bloggpaus. Den stora anledningen till detta var en underbar resa till kreta med min stora härliga familj på mammas sida. Kom hem nu i eftermiddags. Har så många härliga bilder att visa er, men det får komma efter hand. Vi börjar med en lite dag för dag uppdatering. Häng med, det är ganska så långt!

Torsdag – Innan vi hunnit lägga huvudet på kudden var det dags att stiga upp igen. Klockan 4.30 körde vi saaben mot sturup och startade vår resa mot kreta. Lite över tre timmars flygresa och sedan två timmars bussresa. Jag är så imponerad av alla barnen som knappt sa ett knyst trots den långa resan och att vi varit uppe innan tuppen. Att resa med Agnes gick så bra att jag knappt kunde hoppats på bättre.

Väl framme tog vi ett dopp i poolen, en sen lunch och installerade oss sedan i vårt fantastiskt fina rum där vi skall spendera två härliga veckor tillsammans med stora delar av min stora härliga familj. Vi tog en titt ner på havet som endast låg ett stenkast från vår lägenhet. Kul tyckte Agnes. En middag senare somnade vi som grisar och sov gott.

Fredag – inledde med ett träningspass. Core 30 minuter närmare bestämt. Detta hotellet är inte som alla andra. Här finns nämligen ett superfint gym och SATS-klasser i princip dagligen. Det var väldigt skönt att röra på sig. Efter detta hängde vi vid poolen inne på grannhotellet som även det tillhör oss. Efter lite lunch och vila tog vi oss ner till stranden där vi spenderade eftermiddagen innan det blev middag.

Lördag – Började morgonen med ännu ett träningspass (som ni hör – mycket träning). Denna gången champs. Kul och jobbigt! Efter detta blev det ett besök på stranden. Det är en ”liten” strand som tillhör hotellet och är cirka 200 meter lång. Perfekt med barn! Vid lunch var det dags för träningpass nummer två. Vattengympa. Helt okej, men alldeles för mycket folk. Eller snarare, alldeles för mycket folk som inte brukade allvar.

Söndag – Började morgonen med ett träningspass som hette crosstraining. Fy farao vilket jäkligt pass. Stationsträning med styrka och kondition i 45 minuter för att sedan avsluta med backträning i en av de branta backarna här på hotellet. Första varvet var utfallssteg baklänges, andra varvet utfallssteg framlänges och sedan avslutade vi med fyra varv ruscher. Behöver jag säga att jag var mer död än levande efteråt.

Efter detta blev det stranden både på för och eftermiddagen. Denna kväll åt vi middag hemma för att sedan gå bort till det andra hotellet där det var disco och show. Agnes spexade som en galning. Kunde inte sluta skratta.

Måndag – Idag var det stranden som gällde dagen lång. Gräva, plaska, bada och busa. När Agnes sov la jag mig en stund på stranden i solen. Började med att läsa min bok, men insåg ganska fort att det var skuggan som gällde. Tog inte lång tid förr än ögonlocken blev tunga och jag vaknade till av min egen snarkning. Denna dagen var träningsfri vilket kändes välbehövligt.

Tisdag – idag åkte vi buss till grannstaden Sitia där det var marknad. De sålde allt möjligt såsom kryddor, kläder och allra mest frukt och grönsaker. Så gott! Köpte med oss en hel del hem. Solvarma tomater, jordgubbar, apelsiner, körsbär och färska russin. Eftermiddagen spenderades uppe vid poolen på vårt hotell innan det var dags för ett champs-pass för min del. Middagen åt vi nere i hamnen på en mysig restaurang. Maten var super! Bästa hittills!

Onsdag- Vi spenderade förmiddagen nere på stranden. Gräva i sanden, bada och sola lite. Efter lunch tog jag och Agnes en välbehövlig vila medan emil låg på stranden. Efter att hon vaknat gick jag ner och la mig på solstolen i en halvtimme innan det var dags för mitt livs första pass yoga. Det var väldigt skönt att sträcka ut kroppen ordentligt. Dock tror jag att det tar ett par gånger innan man kommer in i tänket och säkerligen ytterligare ett par gånger innan man kommer in i andningen.

Agnes hade väldigt svårt att komma till ro på kvällen och somnade inte förrän klockan 22 i min famn. Blev en sen middag på samma restaurang som föregående kväll. Så himla gott!

Torsdag – En vecka har redan passerat. Tiden går verkligen fort när man har roligt! Känns underbart att ha ännu en vecka med sol och bad framför sig. Började dagen med gymmet och en liten promenad på löpbandet. Såklart skulle jag fastna i sladdjäkeln så att min telefon åkte i golvet och en spricka över skärmen var ett faktum. Öh! Inte ens en månad sedan som jag lagade den. Riktigt bittert. Blev så irriterad på mig själv att jag maxade allt vad jag orkade i fem minuter på löpbandet som avslut.

Efter detta blev det stranden innan lunch och sedan sov hela familjen appelgren middag tillsammans. Väldigt mysigt! Eftermiddagen spenderades uppe vid poolen med bad, bus och mys på de stora solsängarna. Idag har det varit så så varmt och helt vindstilla. Svettigt och skönt! Framåt kvällen dukade vi upp ett långbord nere vid stranden där det grillades och vi avslutade med en överraskning för jan i form av två fina moussetårtor. Han har ju fyllt 60 vilket är den stora anledningen till att vi är på denna resa.

Fredag – Midsommarafton är här och jag startade även denna morgon på löpbandet. Min plan när vi åkte ner var att köra minst fem pass i veckan och det verkar inte vara några problem att hinna med. Körde på i en halvtimme och på väg ut från gymmet stod en stor skål med jordgubbar som hotellet bjöd på. Man tackar! Idag var det mulet och blåste väldigt mycket, så det blev poolhäng idag. Förmiddagen tog vi vid lollo- och bearniepoolen. Innan vi hoppade i plurret var det lite traditionell kransbindning som gällde. Även eftermiddagen spenderades vid poolen då det var röd flagg vid havet på grund av blåsten. Dock tog vi det lugna poolområdet här vid oss. Ljudnivån vid lollo- och bearniepoolen skojar man nämligen inte bort.

När kvällen närmade sig var det dags att förbereda midsommarfirandet. Vi dukade upp långbord nere på stranden där vi satt och åt sill, potatis, ägg, bröd mm och sedan avslutade vi med jordgubbar med mjölk. Fantastisk kväll trots att det blåste lite väl mycket.

Lördag – Vinden har hållt i sig under natten och även idag blåser det mycket, så vi har kört på pool, både under för- och eftermiddag. Om en stund är det dags för dagens pass, FLX. Ett pass med mycket streching för att öka rörlighet och kroppskontroll. Innan dess tänkte jag ha en dejt med löpbandet. Härligt!

Söndag – Morgonen startade lite innan sju för mig, dock sov Agnes vidare en timme till. Klockan kvart över åtta var det dags för Yoga. Kändes bra i kroppen, dock kände jag mig lite för trött, så det var många gäspningar från min sida. Under den sista avslappningen lyckades jag nog slumra en liten millisekund.

Idag var vinden som bortblåst, haha, så vi intog stranden. Agnes var lite ur form vilket resulterade i att vi gick upp lite innan lunch och tog det lugnt på rummet istället. Efter lite lunch somnade jag och loppi gott och emil gick till stranden. Klockan fyra körde jag ett corepass vilket kändes riktigt bra. Jag känner mig väldigt motiverad och jag hoppas att det skall hålla i sig när jag kommer hem också! I detta nu sitter jag på uteplatsen och agnes håller på att nattas. Idag bestämde vi oss för att äta hemma, så idag kör vi på hämtmat, hemmakväll och förhoppningsvis lite kortspel. Skönt det också!

Måndag – Idag var det lollo- och bearniepoolen som gällde. Som grädde på moset var det avresedag för många vilket gjorde att det var väldigt folktomt. Superskönt! Det badades, plaskades, åktes rutchkanor och åts vattenmelon. Efter lunch sov jag och Agnes gott en stund och på kvällen blev det grillat nere vid havet. Vi hade verkligen tur som hittade denna fina plats där vi alla kunde sitta och äta tillsammans. Redan på eftermiddagen började jag känna mig lite lurig och hade svårt att äta. Gick direkt upp och la mig efter middagen och det dröjde länge förr än jag mådde sämre och började kräkas. Mådde riktigt dåligt hela natten.

Tisdag – Vaknade efter den jobbiga natten och kände mig som att jag blivit överkörd av en lastbil. Fruktansvärt ont i kroppen och tom. Spenderade hela dagen i sängen där jag i princip sovit konstant. Inget mer kräk och ingen annan sjuk, så det lutar ju åt matförgiftning, dock har jag ingen aning om från vad.

Onsdag – känner mig betydligt bättre och har fått i mig lite mat vilket gör att energinivån är bättre. Pallrade mig ner på stranden för att ligga i skuggan en stund. Kanske inte helt smart, men sista dagen ville jag inte spendera uppe i lägenheten ensam. Efter lunch stannade jag och agnes inne och vilade och senare på eftermiddagen blev det ytterligare lite strandhäng innan vi gick hem för att göra oss iordning för den sista middagen tillsammans då vi även skulle fira sussie som fyller år imorgon. Kunde inte äta så mycket, men det var väldigt trevligt ändå!! Sent sent på kvällen hade vi packat färdigt och stängt våra väskor och landat i sängen.
Torsdag – Upp tidigt för att åka hem mot sverige igen. Som alltid när en resa tar slut är det blandande känslor, men att veta att vi kommer hem till vårt underbara hus känns fantastiskt bra. Resan gick så bra som den bara kunde. En hel del åksjuka under den 2,5 timmes långa bussresan men i övrigt bra. Ännu en gång visade alla barnen sig från sin bästa sida. Är väldigt stolt över Agnes som har fixat detta galant.

Nu har vi landat hemma i Klågerup, jag har varit och fyllt på i kyl och frys, agnes är nattad i sin egen säng och vi packar upp och tvättar.

Hörs mer imorgon! Kram och godnatt ♡

image

En reaktion på ”Två veckor senare

  1. Låter som en superhärlig resa! Vad glad jag blevnär jag kikade in här och ser en massa inlägg :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


+ 2 = elva