Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

Jordgubbs/Flädersylt

Godkväll! Nu är vi nyss hemkomna från söndagens middag hemma hos emils föräldrar. Har hunnit koka ihop en liten sylt också. Hittade nämligen lite fläderblom när vi var på lekplatsen i förmiddags, och den kan man ju inte låta gå till spillo!! Det blev en sylt med smak av jordgubbar, fläderblom och citron.

Jag är inte så bra på att följa recept,  utan höftar och går lite på känsla. Men det såg ungefär ut såhär:

• 1 kg jordgubbar i bitar/mosade
•10-15 fläderblomklasar (10 st repar man av blommorna på och de andra 5 lägger man rakt i som de är)
•1 tsk citronsyra
•2 msk pressad citronsaft
•400-500g syltsocker

Blanda ihop allt, koka ett par minuter, skumma av, ta upp de hela blomklasarna, häll upp på rena varma burkar och in i kylen. Sylten blev ganska så syrlig vilket jag gillar. Vill man ha den sötare kan man ta bort den pressade citronen eller öka mängden socker lite grann.

image

image

image
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


2 × = fyra