Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

Godsaker

Godkväll! Idag är det hemmakväll som gäller hos oss. Väldigt skönt! Vi inledde med en cykel-/löptur när Emil kommit hem från jobb. Jag och Agnes cyklade medan Emil sprang bredvid. Skönt att komma ut även om det hade kunnat vara betydligt härligare om det inte hade regnat.

Väl hemma förberedde vi kvällens middag som bestod utav hemmagjord pizza. Mums! Innan Agnes skulle hoppa i säng mös vi i soffan med lite böcker. En bra familjekväll helt enkelt. Nu sover Agnes gott och jag och Emil har intagit soffan. Har hunnit deklarera och ansöka om VAB från tidigare i månaden.

Nu till något helt annat. Har haft en liten fundering idag och ett tag tillbaks. Än så länge har vi inte gett Agnes några godsaker. Inga kakor, ingen glass, inga chips, inget godis och det enda hon dricker är mjölk eller vatten. Visst fick hon någon enstaka pepparkaka i jul och ett mariekex då och då, men inte mer än så. Vi känner inget som helst behov av att ge henne sådant och med tanke på att hon alltid accepterar ett nej i de lägena är det inga problem. Ändå känns det som att folk tar för givet att en tvååring äter allt. Är det vi som är stränga? Igår när Emil hämtade på förskolan fick han veta att hon hade ätit popcorn och idag när jag hämtade hade alla barnen fått bakelse. Alltså det är verkligen ingen big deal, men samtidigt kan jag inte låta bli att känna att jag skulle vilja bestämma det själv. Är jag fjantig?

image

2 reaktioner på ”Godsaker

  1. Med första barnet är det ju alltid lättare att hålla det söta borta och jag tycker var och en bestämmer hur de vill göra. Dock är det ju svårt att hålla borta på fsk eller kanske kalas om alla andra får. Säg till personalen på fsk att hon inte är van att äta sött så kan de ju hålla nere mängden el ge henne nåt annat om hon hellre vill ha det.

  2. Du är inte fjantig!
    Alla föräldrar har rätt att välja själv. Fatta hur paffa vi blev när tjejerna kom hem med godispåsar med choklad, saltsill och sega nappar från dagis i julas!
    Samtidigt är det ju så att dagispersonalen ger dom popcorn o dyl för att vara snälla, inte på pin kiv.
    Kram
    Och är det vid ett enstaka festligt tillfälle och inte varje dag kanske man kan acceptera det…
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


− fyra = 5