Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

Brödbak

Idag har vi en fil som behövde användas då bäst-föredatumet var igår, så vad passar bättre då än lite brödbak? Det blev ett filmjölksbröd med hasselnötter och tranbär. Min hjälpreda var i sitt esse och hjälpte både till att räkna och röra.

Grundreceptet ser ut såhär, men man kan ha i lite vad man känner för. Detta recept ger två bröd.

Ingredienser

7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl tranbär
1 dl hasselnötter
1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk brödsirap

Så här gör du

Sätt ugnen på 175°C.
Blanda ihop mjölsorterna med salt, bikarbonat, solrosfrön, linfrön och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela.
Blanda ner filmjölk och sirap. Rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet. Rör ner tranbären.

Smörj två 1,5-liters brödformar (för 2 bröd) väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll den med smeten och strö över lite solroskärnor.

Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1,5 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila under en bakduk ett par timmar.

image

image

image

image

image

image

/Mamma till Agnes ♡
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


× 5 = fyrtio fem