Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

Utrensning

Idag har jag känt mig piggare än på länge. Eller så är det bara det att jag har kört på hela dagen och inte tagit mig tiden att känna efter. I förmiddags målade jag som sagt förrådet. Färgen räckte inte till hela, men iallafall till en tredjedel. Så imorogn bär det av för att fixa lite mer färg.

Hann vila en liten stund på lunchen, men vaknade efter bara en halvtimme av att jag var hungrig och megakissig trots att jag både ätit och kissat innan jag gått och lagt mig. Men det var bara till att pallra sig upp.

Efter vilan satte jag igång projekt klädkammare och garderob. Jag började med att rensa bort en hel del kläder som jag aldrig kommer att använda som skall skänkas bort, fortsatte med att packa ner alla kläder som jag ändå inte kan använda nu när jag är gravid och dessa åkte upp på vinden. Avslutningsvis organiserade jag alla kläder och flyttade dem från klädkammaren in till garderoben i sovrummet. Nu är tanken att göra om min del av klädkammaren till hyllförvaring av sådant som pärmar och böcker som idag står i kontoret. För kontoret skall ju faktiskt renoveras och bli ett barnrum. Häftigt!

I eftermiddags blev Agnes hämtad av mormor och morfar som skulle gå till lekplatsen. Då fortsatte jag mitt garderobsprojekt och sedan gick jag på att rensa ut Agnes kläder som länge har stått på min todo-lista. Hon har tagit ett stort skutt och det var massor av kläder och skor som blivit för små. Tre stora platslådor kunde sorteras bort. Känns alltid lite sorgligt, men samtidigt är det skönt att få ordning så att man har koll på vad som finns i garderoben. Precis när Emil börjat på maten kom Ann, Pierre, Vincent och lilla Love förbi. Äntligen fick vi träffat den fina lille killen och hans familj. Han sov gott i vagnen och det såg så gosigt ut!

Väl inne igen ringde min mamma och berättade att Agnes inte ville gå hem utan stanna där och äta. Helst hade hon velat stanna tills imorgon, men det får bli en annan gång. Så jag och Emil fick en middag tillsammans bara vi två. Fläskfilegryta med kantareller och ris. Mums! Efter middagen hjälpte Emil mig att baxa upp alla lådor på vinden och sedan kom lilla loppan hem igen. Nu håller jag på att natta henne och ser nöjd tillbaks på en mycket effektiv dag. Emil är klar med muren och jag har hunnit med massor här inne. Känns skönt! Nu blir det en lugn kväll tillsammans med min man och imorgon är det en ny dag och nya tag!

image

image

/Mamma till Agnes ♡
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


+ 9 = arton