Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

GRAVID – Vecka 25

Började på detta inlägget igår, men hann inte riktigt klart, så det kommer nu istället!

Gravid vecka 25. Vecka 25 känns inte så läskigt, men när man vänder på det och tänker att det är cirka 15 veckor kvar tills lilloppan är beräknad att titta ut känns det lite läskigare. Eller mest konstigt! Jag har lite svårt att ta in att det redan passerat så många veckor. Men samtidigt känns det skönt! Jag känner henne massor om dagarna och nu hajar jag inte till varje gång. Njuter mest av att känna hennes små buffar och rörelser. Tänk att det är vårt andra mirakel som växer där inne. Hälften jag, hälften Emil och Agnes lillasyster.

Annars då. Huvudvärken känns bättre, kroppen tyngre och klarar inte av samma tempo, men jag märker tydligt att det hjälper att vila. Magen syns mer och mer, så jag tror inte att någon misstar den med för mycket mat, haha! Imorgon skall jag till barnmorskan. Var ett tag sedan sist, så det skall bli kul att mäta magen och se vad hon har att säga. Från och med nu är det lite tätare kontroller som gäller och snart väntar sockerbelastning och även tillväxtultraljud. För varje vecka som går kommer vi ett steg närmre mötet med den lilla. Häftigt!

Denna veckan skall jag försöka hinna med att plocka ner Agnes låda med bebiskläder och tillbehör för att inventera vad vi har, vad vi behöver och vad som vi kan göra oss av med. På fredag åker jag nämligen till Ullared och då vill jag gärna ha lite bättre koll så att jag vet vad som behövs om jag skulle springa på det. Tänkte även att Agnes skall få titta på kläderna som hon en gång haft och som nu lillasyster skall få ha. Som jag skrivit tidigare så är hon väldigt nyfiken, har mycket frågor och pratar dagligen om att hon skall bli storasyster. Känns så roligt att hon ser fram emot det även om hon såklart inte förstår vad det innebär.

Jag funderar en hel del på hur hon kommer att se ut. Kommer hon att komma ut med kolsvart kalufs som sin syster eller kanske inget hår alls? Kommer hon att vara ljus som Emil eller mörkare som jag? Kommer jag att gå över en vecka igen eller kommer hon komma tidigt? Min egen känsla säger att jag går över ett par dagar och att hon kommer kring den 3-4 februari. Mycket tankar och saker att fundera på, men bara positiva sådana.

Så – Välkommen vecka 25!

image
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


6 + fyra =