Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

GRAVID – Vecka 27

Hej och hå vad det går. Idag var jag tvungen att dubbelkolla i appen på telefonen så att det verkligen var vecka 27 som vi gick in i. Tiden springer iväg och det där med att vara gravid är så overkligt. Jag vet att jag är gravid (såklart!) och att det snart kommer ytterligare ett litet barn och berikar vår familj, men samtidigt slår mig tanken ”shit, jag är gravid” då och då. Det känns så overkligt att vi redan tagit oss så långt på denna resa. Jag vill njuta av varje minut, men livet springer liksom på utan att jag reflekterar över det.

Jag ser fram emot att få bli fyra i familjen även om jag ibland inte kan låta bli att tänka på det praktiska. Hur i hela fridens namn gör man när man har två barn?! Det kommer såklart att växa fram och precis som när man blev föräldrar för första gången så kommer detta att vara en stor omställning. Men jag ser på det positivt. Det skall bli underbart att få dela denna resan med Emil ännu en gång. Han är världens bästa pappa och jag hade aldrig kunnat göra det utan honom. Det skall även bli så kul att få dela det med Agnes. Hon är redan nu så omtänksam och kärleksfull mot sitt lilla syskon i magen och hon skall få vara så delaktig som det bara går så att hon inte känner sig utanför. Hon pratar dagligen om att hon skall bli storasyster och allt hon och de skall hitta på och jag njuter så av hennes små tankar, idéer och förklaringar. Hoppas så att hon kommer fortsätta att känna att det är spännande och kul.

Rent graviditetsmässigt så mår jag bra. Visst är jag trött, men tycker ändå att jag sover bättre och är inte uppe lika mycket på nätterna längre. Vaknar 1-2 gånger och går upp på toa, men somnar direkt igen. Lillasyster vaknar varje gång jag är uppe och ligger och sprallar ett tag, men nu kan jag somna ändå. Halsbrännan kommer som ett brev på posten om kvällarna, men det är främst när jag ligger på rygg. Magen känns lagom stor och behändig och än så länge är den inte i vägen, utan den bara är där. Måste dock erkänna att det är en utmaning mentalt att bli större och gå upp i vikt. Jag vet att det tillhör, men när man kämpat hårt för att gå ner så är det inte allt för kul att känna att man blir större och större. Men jag vet att det är för ett gott syfte och jag har alla verktyg jag behöver för att kunna gå ner igen. Därför försöker jag att övertala mig själv att njuta av denna begränsade tid utan att fokusera för mycket på just vikt. Det kommer att lösa sig med tiden. Då menar jag såklart inte att jag skall frossa som en galning, utan att jag skall leva på som vanligt och fokusera på att må bra och ruva på den lilla bebisen i min mage. ‘

Med dessa tankar så säger vi – Välkommen vecka 27!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


× 4 = tjugo åtta