Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

GRAVID – Vecka 31

Det blev ingen veckouppdatering igår av förklarliga skäl, men här kommer den. Idag har vi alltså 30+1, vilket innebär att det är 68 dagar kvar till beräknad förlossning. Förstår ni att det är typ två månader?! Det gör inte jag! Heltokigt! I morse var jag som sagt på kontroll hos barnmorskan. Blodtrycket låg på 125/75, blodvärdet på 130 och lillans hjärtslag på 143 slag/minut.

När jag läser i appen står det att bebisen är cirka 40 cm lång och väger ca 1,6-1,7 kg. Hon börjar alltså växa till sig ordentligt. Rent kroppsligt så känner jag mig sådär som ni redan vet. Denna graviditeten har varit betydligt tyngre och jobbigare på flera sätt om man jämför med när jag var gravid med Agnes. En stor anledning till detta är nog just det faktum att man har ett barn sedan innan och inte har tiden att vila och ta igen sig så mycket som man faktiskt hade behövt. Emil drar ett stort lass just nu. Inte bara här hemma utan även med Agnes. Just nu känns det som att jag är glad om jag orkar med mig själv.

Häromdagen kom Lina och Marcus förbi med liggdel och babyskydd och plötsligt är man ett steg närmare. Förhoppningsvis skall vi snart bli färdiga med rummet så att vi kan flytta in alla sakerna där så att man slipper ha en spjälsäng och vagn stående i sovrummet och liggdel och babyskydd i vardagsrummet. Ser fram emot att få piffa där inne och göra det hemtrevligt till lillasyster.

Namn är något som diskuteras lite grann också. Mestadels är det andra som frågar om vi vet vad hon skall heta. Vi funderar fram och tillbaks och precis som med Agnes så vill vi se vad det är för en liten filur som gömmer sig där inne innan vi bestämmer oss. Ett mellannamn är iallafall så gott som klart, men det håller vi för oss själva om det skulle vara så att man ångrar sig på vägen. Det är ju ändå ett tag kvar.

image
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


tre − 2 =