Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

Godmorgon måndag!

Godmorgon måndag och välkommen till en ny vecka. Ojojoj vad det har blåst inatt. Har vaknat flera gånger och hört hur det tagit i huset. Läskigt! Funderade på om Agnes skulle vakna och i så fall bli rädd, men hon sov som en stock. Skönt! Loppi vaknade lite efter sju och sedan tog vi en lugn morgon. Jag gillar inte att stressa på mornarna. Främst vill jag inte stressa Agnes, för det blir aldrig bra och med tanke på att jag har ett flexibelt jobb där jag inte behöver vara på plats prick klockan åtta, så finns det utrymme både till soffmys, kramar och gos på morgonkvisten.

När vi var hemma sa Agnes att hon var hungrig, men på förskolan sa hon att hon inte ville äta. Det märks tydligt att hon just nu är inne i en period där hon testar vad hon faktiskt kan bestämma själv och inte. Allt från att hon inte vill sova, äta, vilka kläder hon skall ha på sig och så vidare. Än så länge fungerar det rätt så bra och vi kan kompromissa även om hon är extremt viljestark. Tur att hennes mamma är minst lika envis, haha. När hon kommer in i dessa diskussioner så brukar jag ge henne två eller max tre alternativ som jag bestämmer och sedan får hon välja på dem. Då känner hon att hon är delaktig även om det är jag som bestämt hennes alternativ. Detta fungerar bra för oss och eliminerar en hel del diskussioner.

Lämningen idag gick bara bra och jag är nu på plats på jobb och frukosten bestående av vörtbrödsmackor ligger i magen. Fint! Nu väntar jobb och läskigt nog är det bara en månad kvar för mig att jobba. När jag var gravid med Agnes längtade jag sååå efter att få gå hem då jag inte alls trivdes på mitt jobb, men nu får jag erkänna att det känns lite vemodigt. Jag trivs väldigt bra och även om jag vet att det kommer att bli härliga månader hemma så känns det tomt och konstigt. Min sista fakturering drar igång imorgon och sedan kommer det att vara fokus på överlämning till tjejen som skall ta över efter mig.

Nu kör vi! Ha en skön vecka.

 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


8 + = tolv