Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

GRAVID – Vecka 32

Idag går jag in i vecka 32 vilket innebär att 77,9 % av graviditeten har passerat och jag har 62 dagar kvar till beräknad förlossning. Dagarna försvinner i rasande fart och jag försöker att njuta av varje sekund. Rent graviditetsmässigt känns det faktiskt väldigt bra nu. Visst är jag trött och tung, men jag känner mig glad och förväntansfull. Rent fysiskt så känns det faktiskt också helt okej. Mitt ryggont är borta och halsbrännan likaså. Något som jag däremot upptäckt nu den senaste veckan är att mina bristningar på magen som jag fick med Agnes klättrat iväg lite. Det känns ju såklart inte allt för kul, men samtidigt vet jag att de bleknade ganska så fort efter Agnes och jag kan faktiskt inte göra något åt det. Man får helt enkelt acceptera att kroppen inte ser likadan ut efter att man fått barn. Men det är värt varenda liten bristning och extrakilo som jag får dras med!

När jag läser i appen står det att bebisen nu är cirka 42 centimeter lång och väger ca 1,8-1,9 kg. Jag känner tydligt att hon är större och att det börjar bli ont om plats där inne. När jag lutar mig fram för att exempelvis äta så protesterar lillan hejvilt och sparkar och trycker på mina revben. Jag är ganska så övertygad om att hon nu har vänt sig med huvudet nedåt, så det skall bli intressant att se vad barnmorskan säger idag när vi skall på kontroll.

Annars så ser jag fram emot att få lite ordning där hemma. De senaste veckorna har inte riktigt blivit som planerat, så denna veckan hoppas jag och Emil på att vi skall kunna hinna lite mer när det gäller lillans rum och saker runt omkring så att vi kan känna oss lite mer i fas. Rummet behöver inte vara klart för lillasysters skull, för hon kommer ju ändå sova inne hos oss den första tiden, men det handlar mest om att få ordning i resten av huset då sakerna är spridda lite överallt. Vi pratade även igår om att det är dags att fundera över vad som behövs i BB-väskan. För även om det är två månader kvar, så vet man aldrig vad som händer. Så det blir till att skriva en liten lista på saker som skall med och sedan får vi packa efter hand.

Åh vad jag längtar nu. Fortfarande har jag min målbild klar i huvudet. Att få se Agnes och lillasyster tillsammans. Det skall bli så häftigt ♡
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


1 − ett =