Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

GRAVID – Vecka 40

Vecka 40 är här och trots att det räknas som sista graviditetsveckan, så säger min magkänsla att det inte är sista veckan. Antagligen för att jag inte känner några som helst tecken på att det skulle vara på gång. Men å andra sidan kände jag ingenting med Agnes heller förr än det satte igång. Det känns overkligt att vi tagit oss såhär långt på denna resan trots att den inte ens har börjat ”på riktigt”. Samtidigt känns det väldigt spännande att veta att vi är så nära att få träffa vårt andra barn.

Rent graviditetsmässigt så känner jag mig rätt så färdig. Kroppen är trött och det finns tyvärr inte så mycket positivt tänk kvar nu. Det är tungt, jag sover extremt dåligt och jag är så svullen om händer och fötter. Nu vill jag att hon skall vara på utsidan, trots att jag är lite nervös för vad som komma skall. Men det kommer att bli bra!

Har haft lite nostalgitripp idag som gett mig mycket positiva tankar och jag är väldigt förväntansfull. Agnes ville titta i boken där hon var bebis och sedan nu ikväll har jag suttit och läst gamla inlägg i bloggen. Båda gav mig en sådan härlig känsla i magen och en liten påminnelse av hur stort detta är! Det skall bli så häftigt. Jag hoppas dock att jag denna gången känner mig säkrare i rollen som nybliven mamma. Förra gången var det mycket tankar kring amning, napp, sömn och så vidare. Denna gången hoppas jag att jag/vi kommer att fokusera mer på vad som fungerar för oss och inte vad alla andra tycker och tänker. Men det återstår att se.

 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


− 3 = sex