Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

Det går framåt

Redan innan jag fick Vera hade jag bestämt mig för att efter graviditeten ta tag i träning och kost. Jag har bestämt mig många gånger förut, men då har självdisciplinen inte varit den bästa. Det har hållt ett tag och sedan har jag gett upp. 

Nu är barnverkstaden stängd och jag vill ha en stark och hälsosam kropp och knopp som orkar med och mår bra. Eftersom att detta skall hålla resten av livet har jag valt att hoppa över de snabba lösningarna och istället tänkt om. Jag räknar varken points, kalorier eller svälter. Jag äter ”något gott” ibland, men i begränsade mängder och isåfall på helgen. Rätt kost och rätt träning är det enda som är hållbart i längden. Att inte stirra sig blind på vågen utan även mäta framgången i träningsresultat. 

Jag äter god mat, mycket grönt och protein, mindre fett och mindre kolhydrater och det fett och kolhydrater som jag äter är bra sådana. Jag springer 3 pass i veckan, går 3 pass i veckan och sen har jag ridningen på det. Jag känner stor skillnad på min kropp. Jag orkar mer vilket är en häftig känsla. Från att ha orkat springa ett par hundra meter kan jag nu springa närmare 2,5 kilometer. Det är fortfarande inte långt och det går inte fort, men jag kan! Min största utmaning är att komma över min egen hjärna. För jag kan och orkar så mycket mer än jag tror. Viktmässigt så går det också framåt. Sedan graviditeten med Vera har jag gått ner 24,7 kg. Det betyder att jag är en bit under inskrivningsvikt innan graviditeten och jag har cirka 15 kg kvar till min drömvikt. Jag har delmål på vägen och denna gången är jag fast besluten om att det skall gå. 

2 reaktioner på ”Det går framåt

  1. Du är grym. Du är stark. Du kommer fixa detta. Långsiktiga mål är nog dem bästa. Kram på dig!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


fyra + 9 =