Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

Att prioritera och välja rätt 

Godkväll! Hoppas att ni haft en skön helg! Vi har nyss landat i soffan efter att ha nattar barnen och röjt undan här hemma så att vi är redo för en ny vecka imorgon. 

Helgen har varit intensiv. Minst sagt! Igår började morgonen tidigt när Vera vaknade. Klockan åtta åkte jag in mot Malmö för ett bioevent med jobb. Först var jag inom kontoret för att ställa i ordning inför kvällen innan vi gick mot bion. Filmen vi visade hette Vaiana och är Disneys nya film. Riktigt bra! Och mycket folk. Emil och Agnes var också med och såg filmen och under tiden var Vera hos farmor och farfar. Efteråt åt vi lunch tillsammans bara vi tre och det är så värdefullt att få vara själva med Agnes. 

På vägen hem hämtade vi upp Vera och lämnade sedan av båda barnen hemma hos mormor och morfar där de skulle spendera kvällen och natten. Jag och Emil åkte hem, vilade, gjorde oss i ordning och klockan fyra tog vi bussen in mot stan där en helkväll med mina kollegor stod på schemat. Först en fördrink på kontoret, sedan Mat och Vin i Slottsparken där vi lagade och åt fantastisk mat. Mycket trevligt! Vi var hemma vid tolv och då somnade jag gott vill jag lova. Både bion och kvällens aktivitet var planerade av mig och även om det inte var så mycket som jag behövde göra rent praktiskt under gårdagen så blir det en urladdning då hjärnan går på högvarv så att allt skall klaffa och gå enligt plan när det rör så många människor. Men allt blev bra! 

Imorse vaknade vi vid åtta och kom upp ur sängen rätt så fort. Emil gick ut och fixade i carporten och jag städade huset. Det kändes lyxigt att få städa utan ”hjälp” av barnen. En nystädat hem är ju bara så skönt. Vid elva kom de hem och då blev det lunch innan vi klädde på oss varmt och gick ut för att åka pulka och ta vara på snön innan den är helt smält. Solen sken och det var riktigt härligt om man bortser från den skånska blåsten. Brrrh! Väl hemma vilade hela familjen på lite olika sätt innan det blev söndagsstek á la Emil. Så gott! Är så glad att jag har en man som både tycker det är kul att laga mat och framförallt lagar fantastisk sådan. Barnen åt som små hästar. 

Summerar det hela som en väldigt bra helg. Det enda jag inte hunnit med idag var Rökkva. Till en början kändes det tungt och samvetet var dåligt, men idag kände jag verkligen att jag behövde ge all min tid till familjen och såhär i efterhand var det det enda rätta med tanke på att det är jobbdag imorgon igen. Ibland är det svårt att prioritera, hjärnan säger en sak, men hjärtat ett annat. Idag valde jag att följa hjärtat. 

Godnatt världen! 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


× 1 = åtta