Välkomna hit! Hanna heter jag, är 29 år gammal, gift med mitt livs kärlek Emil och tillsammans har vi våra döttrar Agnes, född i april 2013 och Vera född i februari 2016. I denna blogg får ni hänga med i vår vardag, läsa tankar om mammalivet, vår husrenovering och mina kreativa projekt. Häng med!

Add Comment Register

Jobbigt beslut

Det har varit en minst sagt jobbig vecka då jag har behövt ta ett beslut som jag inte velat ta. Jag kommer inte längre att ha kvar Rökkva. Detta på grund av lite olika anledningar. Lång story kort, så gick jag in i detta för ett år sedan och dealen var då att jag skulle vara medryttare två dagar per vecka. Helt perfekt om ni frågar mig. Dock blev det aldrig så då hennes ägare inte kunnat rida och jag istället haft henne själv. Detta har såklart varit mysigt, men jag har haft konstant dåligt samvete över att jag inte hunnit rida och vara hos henne mer och ändå har jag ibland lyckats rida 4 gånger per vecka. 

För någon månad sedan fick jag frågan om att köpa henne då hennes ägare inte kan ha kvar henne när hon inte rider, vilket såklart är förståeligt. Men jag har varken tid, erfarenhet eller pengar till att köpa en häst. Samtidigt började jag att jobba och tiden för familjen blev mindre och stressen över Rökkva större trots att jag ändå red 2-3 pass i veckan. Men jag har kämpat för att pussla och hinna med henne ändå för att denna häst är fantastisk och hon ger mig så mycket energi. Men samtidigt har det hela tiden gnagt i mig att närsomhelst kan hon försvinna från mig. 

Nu i veckan kom det på tal igen och det visade sig att en annan tjej skulle komma och provrida henne. Andra omständigheter gjorde att detta inte alls kändes snyggt gjort och jag blev väldigt ledsen. Ni vet den där känslan i magen när man känner att man blir orättvist behandlad, men man inte kan eller orkar förklara hur det känns och varför. Så har jag känt. Detta i kombination med tusen tårar. Jag har velat fram och tillbaks, men till slut bestämde jag mig. 

Jag kan inte fortsätta att kämpa, stressa och ha dåligt samvete när jag vilken dag som helst kommer att ersättas av någon annan. För mig är det bara till att dra ut på det onda. Så ett beslut är taget och jag har redan ångrat mig tusen gånger. Usch vad ledsen jag har varit och är det fortfarande. 

Trodde aldrig att jag skulle känna såhär för en häst och ni som inte är hästmänniksor eller djurmänniskor tycker säkert att det låter heltokigt. Men den här hästen är som en bästa vän. Men nu skiljs våra vägar och det känns för jävligt! Men jag intalar mig att det blir bra. Inte just nu, men sen. 

4 reaktioner på ”Jobbigt beslut

  1. Ååååh fina fin Rökkva. Visst kan jag känna med dig. Djur e ngt speciellt. Från den minsta hamstern till den stora fina pållen. Det e ngt djurmänniksor känner. Kram till dig!

  2. Så trist! Tungt beslut.😢 Även fast jag inte är en djurmänniska har jag ju förstått att rökkva är viktig för dig… Styrkekramar ❤
Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


8 + åtta =