I augusti 2013 började vi resan mot ett barn. Något jag aldrig tagit förgivet. Men den 10 juli fick vi vårt efterlängtade plus. Om allt går som det ska förväntas vår Pytteliten komma till oss i mars nästa år. Här är vår resa. Från dröm till verklighet. Hopp och förtvivlan, glädje och sorg.

Add Comment Register

Nio månader

Nio månader…

separationsfas, tänder och förkylning… hejdå sömn! Tacka Gud för amning, samsovning och selen. Utan dem vore jag ingenting, och sömnen i princip obefintlig.

men oj vad spännande! Han utvecklas i rasande fart!

Finns inte mkt tid över till mig själv o att skriva… Har så mycket tankar,erfarenheter o upplevelser jag vill dela, men det får komma senare. T är mitt fokus just nu. Och han vill ha mammaför sig själv! Och som en annan klok mamma alltid skriver at det jag som bestämt att han skulle komma till livet och därmed varken synd om mig, eller något att beklaga sig över. Eller jo, beklaga mig kan jag ju g,ta, för det är jobbigt satt ständigt svara på hans behov. Men, det är så han mår bäst, och jag gör allt för min lilla stora kärlek här i livet. Det vackraste och bästa jag gjort.

Sju månader…

Glad, nyfiken, mammig, separationsfasig, vaknaengångitimemnpånatten:ig,  älskar frukt, mat är rätt skoj det med,både puré o bitar, står på alla fyra o gungar med kryper inte, snurrar runt på magen, äsökar tittut-lekar, säger mama o baba, bajsar o kissar på pottan (o i blöjan), gå o stå är roligast i världen, nattas i selen, somnar runt 19 för kvällen, vi går upp runt 6, vaken ca 30 min o sen första tuppluren, tupplurar runt 4-5 gånger à 40 minuter.

 

Och denna ständiga frågan: åh, sömn, åh sömn, varför har du övergivit mig? Så trött mamma, men uppvak varje timme är tydligen vanligt. Fram till 12 månader är det en mkt strulig period säger BVC. Hahahahaha! Skjut mig?

 

Nej då, skämt o sido. Men jösses vad trött jag är. Impad över hur jag orkar med livet o hålla uppe humöret faktiskt!

Fem och en halv månad i världen

T har världens största ögon som nyfiket tittar på allt runtomkring. Han kan nu nästan sitta helt själv. Tycker om att gå i sin gåstol, och kan numera se något han vill ha på håll, ta sig dit och försöka ta det. Självklart blir han förbannad när han inte kan, eller inte får tugga på t.ex. mobilöaddarsladden eller fjärrkontrollen. Eller typ ramma tvättställningen…livet är hårt för en bebis…

Han älskar när jag sjunger och imse vimse spindel är favoriten. Och att bli snattad med vaggsånger. Han tycker om att bita på allt, och verkligen gnager.

Han snackar massor och det kommer nya ljud mest hela tiden. Har hört mamma, men också nej, nä. Är övertygad om att det är hans första ord. Nej. Är övertygad om att vi kommer få höra det ofta från mr Bestämd den kommande tiden.

Han älskar att busa. Bli kicklad, hissad i luften, leka tittut…

Hans skratt fyller hela mitt hjärta med kärlek  och när han ser mig och ler blir jag helt varm.

Han charmar alla runtomkring. De säger att han är så enkel… Ha ha ha… Spännande ändå, hur han kan upplevas så utåt. Men ofta är han glad och nöjd. För nu vet vi hur vi ska göra lite mer. En kan t.ex. inte tvinga honom att somna utan att det blir kaos. Vi måste förekomma honom lite, sätta honom i selen, eller vagnen, och bara låta honom slumra in när han blivit lugn och trött. Detta lyckas vi med 60 % av gångerna kanske, så rätt skönt.

Han somnar för natten i selen runt halv sju, vaknar med jämna mellanrum för lite snutt under natten (ca 2-3 h på en bra natt, när utvecklingssprång och tänder inte spökar) och gör morgon mellan 05:00-06:00. Han sover med oss i vår säng, vi mår bra av det alla tre.

Han är det bästa vi gjort och att vara mamma är det bästa, mest krävande jag vet. Tillsammans utvecklas och växer vi.

Allt handlar om sömnen

Sömnkaos… Mini har börjat vakna oftare på nätterna. Alltså vakna till. och inte enkelt somna om igen. Och däremellan snurrar han runt som en jag vet inte vad. Verkar liksom öva på att vända sig i sömnen. Vände sig till exenpel från rygg till mage inatt, för första gången, fast i sömnen då.

Det är normalt säger BVC, de är så nyfikna på världen och har inte tid att somna. Yes… Så att… Skjut mig?! Det är en fas, det är en fas, det är en fas….

Till råga på allt är mini nu mammig och det är typ bara snutta som gäller. Och what baby sant baby gets. Sova kan en göra en annan gång!