I augusti 2013 började vi resan mot ett barn. Något jag aldrig tagit förgivet. Men den 10 juli fick vi vårt efterlängtade plus. Om allt går som det ska förväntas vår Pytteliten komma till oss i mars nästa år. Här är vår resa. Från dröm till verklighet. Hopp och förtvivlan, glädje och sorg.

Add Comment Register

Alla mammors dag

Alla mammors dag <3 Och en dag att längta efter. Jag drömmer. Tänker… Nästa år kanske det blir min tur att uppleva mors dag själv…

Det är mycket tankar och drömmar nu. Jag följer T och pyrets resa, en fantastisk sådan som skänker så mycket glädje. Ultraljudsbilder och bubblande i magen. Snart tar sparkarna fart… Glädjen över att hen växer och frodas i magen. Det är verkligen ett mirakel.

Jag funderar varför vissa har lättare än andra, och om jag egentligen får lov att klaga och säga att vi har det svårt. Att bli gravid. Ett mirakel. Egentligen är det otroligt att så många blir gravida av misstag, medan andra har svårt att bli det med mening. Någon gör allt rätt, och inget händer. Andra gör allt för att inte bli gravida och så händer det ändå. Kroppen är mystisk och det är rätt otroligt hur många olika parametrar som måste stämma för att man ska kunna bli gravid. Nu när man tänker på det menar jag. Frisk man och kvinna. Någorlunda pricka in ägglossning. Spermier som är friska och relativt nyproducerade, men inte för nyproducerade heller… kvinnokroppen i balans… En hel vetenskap. Och ett mirakel.

Jag längtar efter vårt mirakel. V säger att det kanske har med psykiskt mående att göra i vårt fall. Att jag är stressad. Och det är jag ju. Men jag blir heller inte mindre stressad över att tänka på att min stress kanske påverkar negativt! Usch.

Nästa steg mot en graviditet är i alla fall ett sommarkort på Friskis&Svettis. Billigare och så kan jag se om jag gillar Friskis som gym. Det kanske kan sänka stressnivåerna i kroppen lite. Kan man hoppas i alla fall. Vi testar och ger det ett försök. Träning är viktigt och hälsosamt, varesig man vill bli gravid eller inte. Jag måste bara sätta igång. Få en rutin på det. Skaffa kondition så att det blir lite roligt.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 6 = tre