I augusti 2013 började vi resan mot ett barn. Något jag aldrig tagit förgivet. Men den 10 juli fick vi vårt efterlängtade plus. Om allt går som det ska förväntas vår Pytteliten komma till oss i mars nästa år. Här är vår resa. Från dröm till verklighet. Hopp och förtvivlan, glädje och sorg.

Add Comment Register

Att orka jobba som gravid

Höstrusk, hormonsvängningar,  sömnbrist, och lite diffus molvärk. Veckan börjar bra… Puh!

10 djupa andetag,  massa kramar och tålamod. Det är min strategi på jobbet. Sex barn med tvåårstrots och 12 andra med stort behov av att bli sedda. Hur ska jag göra? Hur ska jg lyckas med allt jag borde om dagarna?  Hur ska jag hinna se och bekräfta alla barn? Vara konsekvent och samtidigt förstående och uppmärksam på barnens egna initiativ.  Tiden och orken räcker inte till. 2 personal på 18 barn större delen av dagen… barn som vill ha hjälp,  bli lekta med och bli sedda. Blöjor som ska bytas, disk som ska diskas, bord som ska dukas, rast som ska tas…

Jag haralltid sagt att jag inte tror att det kommer att bli några svårigheter att jobba större delen av graviditeten om kroppen håller. Jag har inte tagit in psyket eller den mentala tröttheten i mina beräkningar. För jag är helt slut när jag kommer hem. Jag har blivit en bättre pedagog sedan jag fick reda på att jag kanske ska få bli mamma. Jag vill mer, tänker mer, känner mer. Men det tröttar ut

l

En reaktion på ”Att orka jobba som gravid

 1. Hej grattis till din graviditet!
  Här kommer ett svar på din kommentar :)

  : hihi ja jag vet det har bara hängt med. Jag säger nästan bara förskolan men till Collin säger jag dagis av någon anledning :)
  Jag som läser till sjuksköterska kommer nog inte heller tycka att det är kul om man blir kallad ett vårdbiträde 😉
  Jag ska bättra mig :)
  Kram!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ sex = 13