I augusti 2013 började vi resan mot ett barn. Något jag aldrig tagit förgivet. Men den 10 juli fick vi vårt efterlängtade plus. Om allt går som det ska förväntas vår Pytteliten komma till oss i mars nästa år. Här är vår resa. Från dröm till verklighet. Hopp och förtvivlan, glädje och sorg.

Add Comment Register

Fem och en halv månad i världen

T har världens största ögon som nyfiket tittar på allt runtomkring. Han kan nu nästan sitta helt själv. Tycker om att gå i sin gåstol, och kan numera se något han vill ha på håll, ta sig dit och försöka ta det. Självklart blir han förbannad när han inte kan, eller inte får tugga på t.ex. mobilöaddarsladden eller fjärrkontrollen. Eller typ ramma tvättställningen…livet är hårt för en bebis…

Han älskar när jag sjunger och imse vimse spindel är favoriten. Och att bli snattad med vaggsånger. Han tycker om att bita på allt, och verkligen gnager.

Han snackar massor och det kommer nya ljud mest hela tiden. Har hört mamma, men också nej, nä. Är övertygad om att det är hans första ord. Nej. Är övertygad om att vi kommer få höra det ofta från mr Bestämd den kommande tiden.

Han älskar att busa. Bli kicklad, hissad i luften, leka tittut…

Hans skratt fyller hela mitt hjärta med kärlek  och när han ser mig och ler blir jag helt varm.

Han charmar alla runtomkring. De säger att han är så enkel… Ha ha ha… Spännande ändå, hur han kan upplevas så utåt. Men ofta är han glad och nöjd. För nu vet vi hur vi ska göra lite mer. En kan t.ex. inte tvinga honom att somna utan att det blir kaos. Vi måste förekomma honom lite, sätta honom i selen, eller vagnen, och bara låta honom slumra in när han blivit lugn och trött. Detta lyckas vi med 60 % av gångerna kanske, så rätt skönt.

Han somnar för natten i selen runt halv sju, vaknar med jämna mellanrum för lite snutt under natten (ca 2-3 h på en bra natt, när utvecklingssprång och tänder inte spökar) och gör morgon mellan 05:00-06:00. Han sover med oss i vår säng, vi mår bra av det alla tre.

Han är det bästa vi gjort och att vara mamma är det bästa, mest krävande jag vet. Tillsammans utvecklas och växer vi.
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− sex = 0