I augusti 2013 började vi resan mot ett barn. Något jag aldrig tagit förgivet. Men den 10 juli fick vi vårt efterlängtade plus. Om allt går som det ska förväntas vår Pytteliten komma till oss i mars nästa år. Här är vår resa. Från dröm till verklighet. Hopp och förtvivlan, glädje och sorg.

Add Comment Register

Graviditetsdag 5+5 och funderingar

V försöker övertyga mig om att tiden kommer att gå fort fram till den femtonde augusti och det tidiga ultraljudet. Jag menar att tiden inte alls går fort… Men snart har det faktiskt gått två veckor sedan Pytt kom in i vårt liv, och det har faktiskt gått rätt så fort ändå. Om ytterligare två veckor är det knappa en vecka kvar tills det är dags. Jag längtar så.

Försöker se det positiva, de flesta embryon överlever! Hoppas att hjärtat börjar slå nu denna vecka. Litet som ett vallmofrö. Gjorde faktiskt ett graviditetstest igår, strecket kom nästan så fort jag hann stoppa ner Stickan. Hormonerna har alltså ökat, vilket jag ser som ett positivt tecken. Jag väntar fortfarande på symptom och tror minsann att blodtrycksfall, förstoppning och lite ömma bröst har infunnit sig. Förstoppningen kan ju dock ha med IBS:en att göra, eftersom jag slutat med mina Probimagetabletter. Det stod på att man inte skulle äta dem som gravid, så jag låter bli. Barnmorskan tyckte att det lät lite överambitiöst, men jag tar det säkra före det osäkra. Så länge jag inte blir jättemycket sämre. Kaffe och katrinplommon borde göra susen.

Min mage är svullen om kvällarna, men det går ner igen under natten. Funderar på hur länge jag skulle kunna dölja en graviditet om magen skulle börja växa. Jag är ju inte känd för att ha tajta kläder på mig, men på något sätt tror jag ändå att det blir svårt. Jag är ju så tunn redan nu som det är… Jaja, det är bara ett angenämt problem om den dagen kommer.

14,6% av graviditeten är gjord, 239 dagar kvar till BF. Tänk om det går hela vägen. Åh Pytt, väx dig stark. Mamma och pappa vill så gärna få träffa dig. Gode Gud, vaka över Pytt och mig. Det som händer händer av en anledning, och jag hoppas så att Pytt är vår mening <3
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 3 = sex