I augusti 2013 började vi resan mot ett barn. Något jag aldrig tagit förgivet. Men den 10 juli fick vi vårt efterlängtade plus. Om allt går som det ska förväntas vår Pytteliten komma till oss i mars nästa år. Här är vår resa. Från dröm till verklighet. Hopp och förtvivlan, glädje och sorg.

Add Comment Register

Mama knows best

Rutinultraljudet igår var fantastiskt. Så häftigt att få se hela sitt barn på det viset. I minsta detalj. Pytteliten sprallade runt där inne som en liten tornado så det tog ett litet tag. En aktiv liten en alltså. Vi vet vad vi har att vänta oss på utsidan skämtade jag och barnmorskan skrattade gott.

Till slut fick hon tittat på allt och allt såg ut som det skulle. Och tänk, min kropp som krånglat med cykler under ett års tid verkar nu ha gått som en klocka. Datumet 18 mars står kvar och så även veckan då alltså. Helt otroligt!

Sen kom det där med könet… Barnmorskan undrade om vi hade pratat något om det och visst hade vi det sa vi. ”Om du ser vill vi gärna veta…” sa V lite försynt. Om?! sa barnmorskan. ”Jag har gjort mitt bästa för att dölja det under snart 20 minuter.” Och så visade hon. Först såg vi inte riktigt, en vet ju inte vad en ska titta på. Men när hon pekade och frågade vad vi trodde stod det klart. Inga som helst tvivel. En liten pojk. Som jag alltid vetat. <3 Lilla lilla hjärtat.

Efteråt gick vi på shoppingrunda. Eftersom mannen inte direkt är så shoppinggalen gick vi igenom H&M, Lindex och Kappahl snabbt. Vi hittade inget speciellt. Eftersom vi vet att det finns en flyttlådor med kläder som väntar på oss känns det dumt att köpa en massa basgrejer tills vi gått igenom och kikat. Men det blev en filt och så strumpor. Allt med brandbilar ska inköpas till brandmansbebisen.

Sen var jag på loppis idag också, och hittade lite smått och gott. Men nu känns allt i alla fall helt underbart skönt. Vi har bestämt att nu är hemlighållandes slut, och efter helgen går vi ut med det på Facebook. Nu är det mer på riktigt och oj så mycket mammakläder jag ska köpa. Tighta fina kläder som framhäver magen.

image
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


sex × = 12