I augusti 2013 började vi resan mot ett barn. Något jag aldrig tagit förgivet. Men den 10 juli fick vi vårt efterlängtade plus. Om allt går som det ska förväntas vår Pytteliten komma till oss i mars nästa år. Här är vår resa. Från dröm till verklighet. Hopp och förtvivlan, glädje och sorg.

Add Comment Register

Ny kategori: Förskolläraren filosoferar

Min personlighet är en del av mitt jobb, och mitt jobb är en stor del av mig som person. Hängde ni med? Jag kan inte koppla från mig själv på jobbet,och heller inte koppla ifrån jobbet när jag kommer hem. Därför har jag massa tankar om förskola och föräldraskap. Det kommer att bli en ny kategori hör på bloggen helt enkelt. Och första ämnet som kommer att behandlas är Förskolans mening.

Många avdelningar och förskolor har problem med att föräldrar lämnar sina barn mer än vad de egentligen har rätt till. Vad menar jag då med detta? Jo, förskolan är till för att ta hand om barnen när du som förälder arbetar. Detta bortsett från timmar som föräldralediga/arbetslösa har rätt till och den allmänna förskolan för barn över 3 år. Alltså, bortsett från tidigare nämnda senarion, så får du endast lämna dina barn på förskolan när du jobbar! Det betyder att du inte får ta en semesterdag för att bygga den där nya trappan till huset och lämna barnen på förskolan den dagen. Har du semester är barnen hemma. Det betyder till exempel också att du inte lägger till en extra timme på tiden du ska ha barnen på förskolan för att hinna träna innan du hämtar dem. Det har du en barnvakt åt. Rätt och slätt är det så. Enligt reglerna är barnens vistelsetid den tiden du är på jobbet plus skälig restid. Vi är inte barnvakter.

Sen måste jag tillägga att vi inte är omöjliga eller mer än människor, ber man att få lämna barnen en timme tidigare för ett tandläkarbesök och vi enligt schema har personal som täcker upp så kan det hända att vi ställer upp och säger ja. Men, och detta är ett stort men, vi är inte barnvakter! Och framför allt, hur bra ni än tror att barnen har det hos oss har de oftast det ännu bättre med er. Vi är oftast två personal i barngruppen, på ca 19 barn. Det är inte många händer, armar, öron eller öron, vi räcker inte alltid riktigt till.

Hur viktig ni än hör att förskolan är, tro inte för en sekund att den är viktigare än er föräldrar. Ni är det bästa för era barn! Detta är för övrigt en tanke som förtjänar ett helt eget inlägg!

2 reaktioner på ”Ny kategori: Förskolläraren filosoferar

  1. En viktig tanke. Väldigt många lämnar sina barn på förskolan för att ”göra lite viktiga saker”. Ärenden som man absolut inte kan göra med barnen. Insane! Att lämna in barnen på förskolan medan mamma och pappa åker och storhandlar på IKEA är inte heller helt ovanligt. Jag har till och med läst mod etta i blogginlägg. Hur tänker man?
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ tre = 7