Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

7 dagar kvar till BF!

Nu har jag varit gravid i 39 fulla veckor och går in i vecka 40! Det är alltså bara sju dagar kvar! Tänk om hon faktiskt kommer runt det beräknade datumet, men man kanske inte ska ställa in sig för mycket på det? Det verkar vara så många som blir besvikna. En till sammandragning har jag haft som gjort ont, annars känns de likadant som innan och jag är mest bara öm i livmodern som att jag har haft mens i en månad ungefär.. Så det kommer nog inte hända någonting än på ett tag. Frågan är om man kan veta innan alls. De flesta verkar inte göra det och det är kanske lika bra!

Här kommer magen och lite fakta:

Vecka 40sida

Vecka 40fram

Gravid vecka 40

Nu är din bebis sannolikt mellan 50-52 cm och väger 3.5-4 kg. Det är nu nära ditt beräknade förlossningsdatum och det är dagt för bebisen att födas. Det är dock bra att komma ihåg att många går över tiden, speciellt förstföderskor, så bli inte orolig om bebisen bestämt sig för att vänta ännu lite till.

Du får nu gå på täta kontroller hos barnmorskan och ditt barns tillstånd övervakas noggrant.2

kommentarer på 7 dagar kvar till BF!
  1. Sandra skrev

    Jag har oxå bara 7 dagar kvar idag.. känns både härligt & läskigt på samma gång. Kul att se någon med samma datum som mig själv. Lycka till och hoppas att bebisen inte stannar inne allt för länge :)

  2. Åh va spännande för dig! Man kan inte veta innan. Jag trodde det va allvar flera gånger men ack så fel jag hade! Men jag lovar! Du märker när det är dags!! Kram på dig!


Kommentera


sju − = 6