Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Amning = äckligt?

Allt oftare tycker jag att man hör åsikter om hur äckligt det är med mammor som ammar offentligt. Mest i USA men alltmer även i Sverige. En del jämställer det till och med med blottning! Efter att Miranda Kerr och Orlando Bloom hade valt ut vilken bild de ville skulle bli den första i media på deras nyfödda son blev det livlig debatt. Och ja, bara för att hon ammar på bilden. Sjukt tycker jag, vad tycker ni?

Här finns en artikel som sammanfattar debatten, det är även där bilden är tagen ifrån, som jag förövrigt tycker är väldigt fin!

miranda-kerr-breast-feeding-210095210Taggar: , ,

11

kommentarer på Amning = äckligt?
 1. Magda skrev

  Jag fattar inte debatten. Självklart måste en få mata sin barn när de är hungriga oavsett när de är det. Vill en inte se det hela så kan en ju kolla åt ett annat håll. Herregud vad folk är inskränkta nuförtiden! Jag stör mig inte på att anadra ammar offentligt, inte ska en väl behöva sitta inne hela dagarna för att en ammar heller. Nej väx upp nu Sverige, för det är jäkla tjat att alla ska amma sina barn och sen när en gör det så är det oxå fel…hur ska ni ha det undrar jag. (märks det att jag är inrriterad på den här debatten eller?,haha)

  Håller alltså med dig MariaTheres att det är sjukt!

 2. knytet skrev

  USA är ju ett ganska speciellt land och de brukar få till de konstigaste värderingar och åsikter. Men att det i Sverige är en stor grej är för mig helt obegripligt. Mycket av vår kulturyttring har med nakenhet att göra så varför denna chock just nu? Det är ju ingen nyhet att mammor ammar sina barn.

  Håller med att det var en väldigt fin bild, ser jag ut så där när jag ammar kommer jag bara amma offentligt ;) ha ha!!

 3. gopplan skrev

  Och jag tycker att det är tvärtom, att jag helt plötsligt kan amma offentligt utan att folk stirrar. Annat var det i Frankrike. Där ses man som ett ufo om man ammar, men det är klart det finns väl puckon i Sverige med som tycker att det är äckligt, men jag tror faktiskt inte att det är så många.

 4. Alltså jag tycker ju inte att det är äckligt att amma, och jag tycker inte att det är konstigt att amma offentligt. Men sen vet jag inte om jag själv skulle publicera en sån där bild på mig när jag ammar mitt barn? Inte för att det är äckligt, mest bara för att jag tycker att det är en väldigt privat bild. Har inte läst artikeln.

 5. Maria skrev

  Tycker det är så märkligt att det skulle vara något fult, äckligt att amma. Nästan som om det vore något onaturligt. Har känt mig utstirrad flera gånger då jag ammat offentligt. En lustig grej som hände för några dagar sen var när jag hade skrivit ett inlägg på bloggen om att jag börjat sluta amma och lagt med en bild på när jag ammar Theo, när jag sen skulle länka inlägget till facebook så gick inte det. Fick upp nån ruta om att innehållet ansågs som ”stötande”.
  När jag plockat bort bilden så gick det. Så nu är det tydligen stötande att amma sitt barn. =/

  Märkligt när det går att länka inlägg med bilder på en bar bebismage..

 6. mammatill3 skrev

  Att amma är inte äckligt… Det är ju inte äckligt när en kalv diar från en ko… Dessutom så kan man ha en diskussion ang det här med ammning. För att vi människor är det enda däggdjuret som ammar i vuxen ålder. Och det är från en annan ras. Det tycker vi inte är äckligt… Hmmm Vad är egentligen äckligast? Att ge sitt barn mat eller att dricka komjölk?

 7. Det finns väl olika folk.. Vissa ser det ut som att de seegar med att lägga barnet vid bröstet bara för att. De ser ut som att de bara vill visa upp sej. Men själv amningen offentligt tycker jag inte man ens ska diskutera på det sättet. Det är så naturligt det kan bli ! Barnet måste ju ha mat ! Sen går det ju bra att sitta lite vid sidan av på till exempel ett café och det är ju bland annat då för att barnet ska få lugn och ro när det ätet.
  Ursäkta min skrivning idag :P men Elias är ledsen så jag kan inte koncentrera mej på hur jag skriver.. Men du fattar förhoppningsvis vad jag menar =)

 8. Magda skrev

  sv, Ja, den där storskallade katten har verkligen en förmåga att dyka upp i tid och otid på varenda produkt. Jag köper inget sånt, däremot har vi ju fått en del såna och de använder vi såklart. Men jag känner inget behov av att köpa det själv. Men som sgat om Nora vill ha kläder med henne på sen så blir det ju en helt annan sak, självklart ska hon få känna att det hon har på sig är fint.

 9. mammatill3 skrev

  Sv: jo jga vet.. Jag som dock har det bra med ammningen tänker på det iaf… Jag tycker det är jobbigt bara att amma hos mina svärföräldrar… eftersom mannens bror fortfarande bor hemma och han va ju den som stod och glodden en massa när töserna va små… Usch

  Jo jag vet att det är svårt att läsa… har bara inte hittat ut av var jag ändrar färgen på den texten… därför ser det ut som det gör…

 10. rebecka88 skrev

  Klart man ska amma offentligt om man vill. Är ju löjligt att folk anser det som stötande de är ju inte så att man trycker upp tutten i deras ansiktet, man behöver ju inte titta! Själv ammar jag inte offentligt p.g.a att det känns jobbigt men har absolut inga problem med att andra ammar sina bebisar.

 11. Klart man måste få amma offentligt! I början tyckte jag att det kändes ganska konstigt att ta fram bröstet även hemma när vi hade besök av svärföräldrarna osv. Nu har jag vant mig och har själv ammat flera gånger när jag varit ute och fikat. Självklart vill man visa så lite bröst som möjligt för allmänheten, tror de flesta känner igen sig där. Har aldrig märkt att någon vill visa upp sina bröst…och de flesta brukar ju inte heller glo på en ammande mamma. Själv blir jag glad när jag ser att andra mammor ammar ute!


Kommentera


6 × = trettio sex