Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Är ett plus alltid ett plus?

När någon har tagit ett graviditetstest och är osäker på resultatet på grund av att strecken/strecket är väldigt svagt brukar svaren ändå alltid bli att ”ett plus är alltid ett plus”. Samtidigt är det väldigt många som säger sig ha fått så kallade spökstreck på sina tester, det vill säga ett falskt positivt resultat. Efter att ha tittat på olika bilder tycker jag att det är ännu mer förvirrande eftersom de är så lika. Jag hade väldigt svaga plus i början som lika gärna hade kunnat tas för spökstreck, de såg ut ungefär som de båda testen nedan. Som tur var blev mina starkare. Här är två bilder på testlagrets tester, den första är ett riktigt plus och den andra ett spökstreck. Det finns liknande bilder på andra tester också så det gäller inte enbart för testlagrets. Ser ni någon skillnad? Eller har ni själva varit med om detta? Och är det någon som vet varför spökstreck uppstår?

TestlagretPlus

TestlagretSpökstreck

Bilderna är från http://hem.bredband.net/b452637/2-streck/bilder_html/fantomtester.htm8

kommentarer på Är ett plus alltid ett plus?
 1. sofode skrev

  Jag fick tipset att köpa ett digitalt test på apoteket, där det antingen står ”gravid” eller ”inte gravid” på. Det var bra tyckte jag, då behöver man ju inte fundera så mycket. Gjorde fem test innan jag tog det digitala, men när texten väl dök upp på det så ansåg jag beskedet vara definitivt. :)

 2. Helena skrev

  Jag vet inte varför spökstrecken uppstår, men jag har varit med om att ett gjort test, som visat negativt resultat fick ett svagt ”spökstreck” när det hade legat ett tag i papperskorgen. För att få säkert resultat är det därför viktigt att man följer intruktionerna och inte väntar för länge med att titta.

 3. Ja men på ett av testerna var det en kille som hade provat och även det fick ett spökstreck inom den angivna tiden. Väldigt konstigt..!
  Jag håller med om att det digitala är bra, man slipper ju verkligen hela tolkningsdelen. Jag gjorde också ett sådant efter att ha testat med 10 stickor ungefär :P

 4. Theres skrev

  vad lusigt. jag heter också maria theres och är 86a :)

 5. Vad läskigt :P Fick du också ditt namn efter låten med Robert Broberg?

 6. Elina skrev

  Vill bara säga att du har en väldigt fin bebismage och jag väntar med spänning på hur det lilla livet ser ut som väntas komma ut :) Förslag på plats att bo är Upplands väsby, ganska lantligt men bara 25 min till city och här finns det väldigt många unga mammor :) (OBS jag är ej inräknad till den kategorin)

  Vill också säga att på sistone har jag fått en himla massa graviditetsdrömmar, bra och dåliga. Tror man är lite skengravid här borta :P

  Jag hoppas ni hittar en bra bostad där ni trivs. Och du, nu är det inte lång tid kvar!!!

  Med all kärlek / Elina

 7. Tack gumman! :) Jag missade nästan din kommentar. Om Patrik får jobb i Upplands väsby, så absolut! Vänta du bara, alla drömmar kanske tyder på att det är din tur snart! ;)

  Stor kram!

 8. Karin skrev

  Hej! Jag surfar just runt med undrar över om mitt test är positivt eller om det är ett spökstreck. Jag läste på testlagret att stickan kan visa ett falskt streck när bakgrundsfärgen ändras av fukt. Det beror ju på att en lilje finns där från början men olika stark färg beroende av hur långt gången man är. Det som enligt dem skiljer ett spökstreck från ett riktigt är att spökstrecket oftast är grått medans ett positivt streck oftast har samma färg som kontrollstrecket. Det är ju dock svårt att se när det är så svagt.


Kommentera


9 − två =