Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Farligt med bastubad under graviditet?

Jag gjorde ett test på blimamma.se om träning under graviditet för att se hur stor koll jag har. Jag fick rätt på alla frågor utom två, varav en handlade om bastubad under graviditet. Frågan löd: ”Varför varnas gravida för att bada bastu, för varma spa och kraftiga svettningar?” Jag svarade det minst ofarliga alternativet, att hög värme kan orsaka huvudvärk. Jag grundade det egentligen inte på så mycket annat än att risken för att bli uttorkad ökar och att det i sin tur skulle kunna leda till huvudvärk. Till min förvåning var det rätta svaret att höga temperaturer är/kan vara skadliga för den växande bebisen. Whaaat??! Stämmer det? Någon som vet? Av det jag har hittat när jag har googlat på ämnet ska det vara ofarligt att basta.. Men varför står det då så? Det är så mycket gör si, gör inte så att man blir lite knäpp..!

Länk till testet: http://www.blimamma.se/traning-under-graviditet-testa-dina-kunskaper
Kommentera


åtta × = 16