Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Bättre idag

Idag känns det bättre. Tack för era kommentarer! Jag hade sagt precis samma sak själv om det hade gällt någon annan. När det kommer till en själv blir det svårare att separera logiken från känslorna. När Signe föddes låg hon en kurva under medel, alltså helt normalt. Men efter en månad började det dala och efter två månader hade hon hoppat ner ett helt steg och låg alltså två kurvor under medel. Fortfarande inom det normala spannet men det är inte ”normalt” tydligen att gå ner så mycket på kurvan och snabbt. Och det var det ju inte för Signe heller eftersom det visade sig att hon fick för lite mat. Hur som helst styrde vi ju upp det och hon började må supermycket bättre efter det. Gnälligheten försvann, hon kunde sova mer normalt och var inte lika ljudkänslig med mera. Då trodde jag alltså att jag skulle slippa oroa mig mer för det men nu började den dala igen och jag vill inte att den hamnar utanför ”normal”spannet.

Det som blev extra jobbigt igår var också att både jag och Patrik trodde att hon hade gått upp mycket mer än 200 gram som nu var fallet. Därför blev jag också så uppgiven och känslorna från förra gången kom tillbaka. Men nu ska jag göra som ni säger och skita i det där. Hon är som sagt världens gladaste, piggaste och spralligaste bebis nu. Just därför är hon inte lika tjock som andra bebisar.

Idag har hon i alla fall ätit mycket. Över 320 ml nu på morgonen. Hon verkar gilla smörsmaken i ersättningen!

2010-12-11 Signe älskar tangentbordet!

12140

12141

2010-12-12 Signe ska på kusinkalas!

12142

2010-12-13 Gör lite armhävningar på lucia!

12143

12144

2010-12-14 Tror att hon får pappas ögon!

121458

kommentarer på Bättre idag
 1. Va skönt att det känns bättre idag!! Alltid svårt när man får känslor inblandade. Men att få distans och sova på saken…ja det brukar fixa till sig! :-)
  Många gånger när jag har träffat de andra i vår föräldragrupp på bvc, alltså deras bebbar är verkligen ”tjocka”…bebbetjocka. Då har jag tyckt att va ”liten” Jeppe är. Va ”nätt” han är. Men alla är ju olika…

 2. Ja verkligen :) Hehe bara hälla i henne grädde och smör så ska du se att det ordnar sig :) Men hon verkar ju va en väldigt pigg o glad liten tjej så det går säkerligen ingen nöd på henne! :)

  Hoppas ni får en superdag!

  Kram

  Ps. Hur är det med värk o allt?! Ds.

 3. Usch låter ju inget kul alls :/ Hoppas verkligen det går över snart då…

  Jodå med mig är det bara fint :D Väntar lite fikagäst snart så då blir det säkerligen massa gravidsnack då hon ska ha i början på februari :)

 4. kajsakavat skrev

  jag diggar armhävningarna!
  Kurvan blir snart bättre ska du se ;) och att hon dessutom är så fantastiskt glad och sprallig TROTS allt så visar det väl på att hon ändå mår bra :) vilket är huvudsaken!

  svar:
  detta svaret kommer sent, förstod precis och känner lika med intresset för kulturperspektivet. Jag är halvsvensk/halvfilippinsk och genom åren har man på nåt sätt levt i en ”kulturkrock” och alltid velat dras åt ”det svenska hållet”. Skitsvårt att förklara! Det är så klart en ytterst liten del av kulturperspektivet som du skrev, men det är väl där jag själv mest känner att jag vill arbeta med utsatta/flykting- barn och ungdomar.

  Fullistomten var gör-skum! Hoppas aldrig nåt mer barn ska få träffa på en :P

 5. Så länge Signe mår bra och är pigg och glad så är det ju bra! :) Jag tror det där inte är någon fara och lyssna inte så mycket på dessa kurvor hit och dit och vad som anses normalt… Molly låg på tok för högt på sin kurva istället men inget vi brydde oss om eftersom hon följde sin kurva och mådde bra!
  Nu har det istället börjat gå nedåt på Mollys kurva och det har med att hon rör sig mer nu och blir lite längre. Kanske därför Signe inte gått upp mer nu än vad hon hade gjort, hon rör sig ju mycket mer och det kan man ju se på den söta bilden när hon gör armhävningar. ;)
  Har en bekants bebis som är 1år och 3 månader, hon väger 10,7 kilo och är 84cm. Hon anses som ”liten” för sin ålder men mår hur bra som helst!

 6. sawiik skrev

  Vilka fina ögon hon har! Har inte sett dem så bra innan. Gudomligt fina är dem! :)
  Bra att du släpper viktnojan på henne nu och istället koncenterar dig på hur hon mår!

  Ha en bra eftermiddag & kväll!

 7. sofia skrev

  äsh du ser ju en sån pigg å frisk unge du har <3 somsagt dom där kurvorna, fasen, dom kan skapa så mycket oro i onödan.

 8. Emma skrev

  Håller med föregående talare! De där jäkla kurvorna som följs så slaviskt och de använder ord som att ”barnet har gått ner mer än normalt”. Jag trodde jag skulle bryta ihop när jag fick höra det och anklagade mig själv och kände mig som en dålig mor som inte kunde ge mitt barn det som det behöver. Vi höll på att inte få åka hem från BB för att Alva gått ner 5 gram för mycket. FEM gram!!

  För min del kan jag fortfarande inte slappna av, trots att min tjejs kurva stuckit iväg och att hon väger mer än ”normalt”. Jag ställer klockan på nätterna efter varje amning, så att vi inte skulle sova för länge och missa ett mattillfälle – detta trots att Alva har vaknat innan klockan för att äta VARJE gång.

  Ville bara säga att jag förstår din känsla av uppgivenhet…


Kommentera


två + 8 =